G4Media.ro

Cine sunt clienţii PSD plătiţi din subvenţii publice

Foto: Facebook/ PSD

Cine sunt clienţii PSD plătiţi din subvenţii publice

G4Media.ro vă prezintă principalii beneficiari ai banilor din subvenţia PSD pe baza documentelor prezentate vineri de deputatul liberal Florin Roman. Acesta a prezentat public o serie de acte despre care a spus că fac parte dintr-o notă de informare a Autorității Electorale Permanente, după controlul la PSD. Potrivit acestora, în 2017 și 2018, PSD a plătit sume importante de bani unor firme care ar avea legătură cu jurnaliști, în mod direct sau indirect. Datele despre firmele indicate provin din surse deschise, publicate în Monitorul Oficial.

Van Consulting Solution SRL. Ar fi primit 369.926 lei în 2018. Îi are ca acţionari pe Nicolae Răzvan Ciobanu şi Andrei Nicolae Vasile. În decembrie 2018, Nicolae Răzvan Ciobanu trimitea o scrisoare Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor în care reclama posibile abuzuri ale foștilor șefi ai DNA, Daniel Morar si Laura Codruța Kovesi, respectiv ale fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Potrivit scrisorii lui Ciobanu, în timpul mandatului acestora în fruntea respectivelor instituții, au emis mai multe ordine prin care s-au acordat procurorilor celor doua structuri ale PICCJ zile libere de concediu anual în afara cadrului legal. Atunci, Comisia Juridică a stabilit să sesizeze Curtea de Conturi pentru a face verificări.

Potrivit PressOne, Nicolae Răzvan Ciobanu este proprietarul din acte al firmei Van Consulting Solutions, care a înregistrat domeniul destanga.ro. Siteul distribuie materiale împotriva opoziţiei, împotriva mişcării Rezist şi a preşedintelui României, materialele lor fiind preluate şi distribuite pe facebook de organizaţiile judeţene ale PSD.

Zenvertising SRL. Ar fi primit în 2018 1.866.849 lei de la PSD. Firma a fost înfiinţată în aprilie 2016, având ca domeniu de activitate administrare pagini web. Societatea este condusă de Bogdan Mihai Şuică şi Carmen Daniela Creţu.

Ridzone Creativ SRL ar fi primit în 2018 325.015 lei de la PSD. Firma aparţine lui Gheorghe Catrinel Maria şi Alexandru Mircea Zamfirescu, domiciliaţi în Prahova, oamenii de bază ai lui Sebastian Ghiţă. Gheorghe Catrinel deţine licenţa pentru postul România TV. Obiectul de activitate al societăţii fiind difuzarea programelor TV.

IRES SRL. Ar fi primit în 2017 şi 2018 suma de 1.845.904 lei. A aparţinut până în martie 2016 lui Vasile Dîncu. Firma a fost vândută către omul de afaceri clujean Ovidiu Iacob Turcu.

Abis Media SRL. Ar fi primit în ultimii doi ani 214.634 lei de la PSD. Firma aparţine Ancăi Nicoleta Alexandrescu, consilierul de comunicare al premierului Viorica Dăncilă.

Publicitate electorală

Twenty Media SRL aparţine lui Mihai Cristian şi Alin Ciprian Chiriac şi are ca domeniu de activitate publicitatea. – În 2017 a primit 309.000 lei şi în 2018 ar fi încasat 557,913 lei de la PSD.

Piar Media Consulting. Ar fi încasat în total 370.652 lei de la partid. Acţionarii sunt Bățăgui Alexandru şi Antal – Peter Rozalia. Alexandru Băţăgui este specialist în IT al PSD-ului. A fost audiat ca martor în dosarul Referendumul, în care a fost condamnat Liviu Dragnea, el fiind responsabil de transmiterea SMS-urilor către secţiile de votare.

Bright Horizons SRL. Ar fi încasat în 2018 2.281.986 lei din subvenţia primită de PSD. Are ca domeniu de activitate consultanta pentru afaceri si management. Acţionari sunt Petru Victor Pânzaru şi Corina Petrescu. Primul a ocupat până în 2012 funcţia de director în cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii SA.

Press Media Electronic SRL, societate deţinută în proporţie de 94% de Bogdan Chirieac, de Rudolf Crişan Andreescu şi Valentin Vîlcu cu câte 3 la sută. Toţi trei sunt jurnalişti la siteul DCnews.ro. Firma ar fi încasat de la PSD anul trecut 1.254.776 de lei.

Pagina Ciudatului SRL aparţine jurnalistului Alexa Liviu Doru Alin şi Budean Adriana-Liliana. Cei doi editează publicaţia Ziardecluj.ro. Societatea ar fi încasat în 2018 1.293.000 de lei de la PSD.

SC International Brands Consultants a aparţinut până în 2013 consultantului politic Vasile Dîncu. A vândut acţiunile către Ilie Ştefan, domiciliat în Bucureşti. Ar fi încasat în 2018 suma de 2.130.148 de lei de la PSD.

Jurindex SRL aparţine jurnalistului Răsvan Savaliuc, cel care controlează siteul luju.ro Ar fi primit de la PSD în 2017 şi 2018 suma totală de 391.325 de lei.

Mediafax SA, societate administrate de Adrian Sârbu, proprietarul agenţiei de presă Mefiafax.ro. Ar fi primit în 2017 şi 2018 1.712.750 de lei.

Holiday Club SRL este o firmă din Bucureşti având ca obiect de activitate propria agenţiilor turistice şi a tur-operatorilor. Firma este controlată de Elena Mădălina Neagu. Soţul acesteia, Radu Andrei Neagu conduce şi societatea Bers New Soluţions SRL, cu obiectul de activitate comerţ cu ridicata. Firma din urmă a primit în 2018 suma de 792.943 de lei din subvenţia primită de la stat de PSD.

Cele două societăţi au primit contracte publice şi de la Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţii al Municipiului Bucureşti, instituţie din subordinea primăriei generale condusă de Gabriela Firea.

Astfel, potrivit newsmaker.ro, Holiday Club SRL a primit primit 1.120.000 de lei pentru organizarea unui eveniment organizat de Centrul de Creaţie, iar Ber’s New Solutions SRL a avut în urmă cu un an contracte cu Centrul de Artă, Creaţie şi Tradiţii al Municipiului Bucureşti în valoare de 380.000 de lei, în special pentru servicii de cazare şi transport aerian.

D. R. Solution Concept este administrată de o anume Cati Tinica, cu domiciliul în mun. Drobeta-Turnu Severin, dar firma are sediul social în Bucureşti. Ar fi primit 2.853.227 lei de la PSD.

Presa din Teleorman a relatat că firma a câştigat în decembrie 2018 o licitaţie organizată de Primăria comunei Drăgăneşti de Vede, privind proiectul de alimentare cu apă, în valoare de circa 13 milioane de lei.

Citește și

VIDEO DOCUMENTE Deputatul Florin Roman acuzații grave la adresa PSD, cu privile la chelutirea subvenției de la Stat: Îi acuz deschis de spălare de bani și deturnare de fonduri

Newsweek.ro: Caracatița „jurnaliștilor” și „analiștilor” plătiți de PSD cu 10 milioane de lei din bani publici/ Doru Bușcu, acuzat că ia între 16.000 și 52.000 de euro lunar de la partidul lui Dragnea prin intermediari/ Bușcu spune că sunt contracte comerciale și că nu susține PSD

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Cred ca la aspectele astea s-a referit Daddy cand a spus „cifrele arata bine”…noi ne-am grabit sa credem ca era vorba despre buget.

 2. care e ancheta jurnalistica mai exact??? ai luat niste date din MO, declaratiile unui politician nici macar nu ai iesit din birou si ii zici ancheta 🙂 baiatu treci pe la tolontan pt. meditatii

 3. Asa, si care e stirea?

  • Pai nu stiu, cum ar fi jurnalisti platiti de catre PSD, SMS-uri in timpul referendumului, networking cu Sebastian Ghiţă, combinatii, manipulare si manevre marca PSD. Dar ce stiu eu… sau asta nu mai e o stire?

  • Stirea este ca psd plateste difuzarea de stiri false. Nu e clar?

  • Nu e stire bro cică e ancheta jurnalistică…mor de invidie aia de la rise Project 🙂

 4. Greu, când nu treci pe la școala de jurnalism… De unde sa știi întrebările clasice, cine, ce, und,cand,de ce…

 5. Intre timp, Romania blocheaza desemnarea Bermudei si a Barbadosului ca paradisuri fiscale pe lista neagra a UE.

  https://app.handelsblatt.com/politik/international/schwarze-liste-briten-und-rumaenen-bremsen-eu-vorgehen-gegen-steuerparadiese-aus/24080994.html?ticket=ST-1398536-u04DMwVLUSqKL0VEegaB-ap1

  Ca sa stiti unde ajung banii dvs furati de PSD/ALDE etc. Si-au diversificat baietii portofoliul, Ciprul e pentru incepatori.

  • @SVeil good job…dar vezi ca ia Burla stirea o traduce si zice ca a mai facut o ancheta jurnalistica 🙂