G4Media.ro

VIDEO DOCUMENTE Deputatul Florin Roman – acuzații grave la adresa PSD cu…

VIDEO DOCUMENTE Deputatul Florin Roman – acuzații grave la adresa PSD cu privire la cheltuirea subvenției de la Stat: Îi acuz deschis de spălare de bani și deturnare de fonduri

Deputatul de Alba, Florin Roman, a prezentat vineri, într-o conferință de presă o serie de acuzații grave la adresa PSD. ”Îi acuz deschis de spălare de bani și deturnare de fonduri (…) Vă pun la dispoziție o copie după actul de control a Autorității Electorale Permanente. Este principalul motiv pentru care PSD a schimbat în regim de urgență conducătorul Autorității Electorale Permanente și și-a pus acolo omul care de fapt se face responsabil de spălare de bani și de deturnare de fonduri în special pentru bani negri pentru partid și pentru plata la negru și în alte cazuri prin firme a unor jurnaliști pe care îi vedeți în studiourile centrale de televiziune, în special de la Antena 3 și România TV care sunt prezentați ca și analiști independenți dar care beneficiază la greu de susținerea financiară a Partidului Social Democrat” a spus Florin Roman.

Acesta a prezentat public o serie de documente despre care a spus că fac parte dintr-o notă de informare a Autorității Electorale Permanente, după controlul la PSD. Potrivit acestora, în 2017 și 2018, PSD a plătit sume importante de bani unor firme care ar avea legătură cu jurnaliști, în mod direct sau indirect.

Documentul cuprinde și o listă cu numele acestor firme, dar și cu sumele plătite din subvenții acestora. În documente se precizează sumele sunt aproximative, ”valoarea corectă fiind menționată după finalizarea misiunii de control”.

Nota de informare cuprinde și exemple concrete de cheltuire a banilor, cum ar fi achitarea de către partid a sumei de 1.770.344 de lei în contul persoanei fizice Corneliu Geană, în 2018. După ce în presă au apărut informații cu privire la subvențiile utilizate de Partidul Social Democrat și după declanșarea controlului Autorității Electorale Permanente, Geană a returnat 1.681.754 lei, se precizează în document.

Aceeași sursă mai arată cum, în 2018, din contul bancar deschis pentru încasarea subvențiilor de la stat a fost ”retrasă în numerar o sumă de 290.000 de lei (care nu reprezintă salarii) și depusă în casă, cu precizarea că până la data suspendării controlului echipa de control nu a verificat operațiunile derulate cu numerar și consemnate în registrul de casă”.

Activitatea de control a fost suspendată la data de 23.01.2019 printr-o adresă semnată de președintele de atunci, Daniel Barbu. Acesta a demisionat din funcție în februarie din ”motive personale”.

Ulterior, PSD Alba a încercat să îl nominalizeze pentru această funcție Mircea Drăghici, trezorier al partidului și personaj important în povestea controlului de la AEP. Este vorba despre personajul care a girat personal cea mai mare parte din cheltuielile respective.

Acesta apare ca beneficiar al unora dintre aceste sume, împreună cu soția sa, Georgiana Drăghici. De exemplu, în 2017, ”au fost înregistrate chitanțe care atestă efectuarea unor plăți în cuantum total de 18.000 de lei” către o avocată care i-a reprezentat pe cei doi și nu PSD.

De asemenea, nota de control amintește de faptul că soția celui propus de PSD la șefia AEP, a încasat prin firma sa, Absolut Top Media & More SRL, sume în valoare de peste 500.000 de lei din surse de finanțare publică. Firma a mai încasat peste 680.000 de lei de la partid, din surse private și alți 60.000 de lei i-a încasat Georgiana Drăghici pentru că a închiriat partidului o mașină.

”PSD a solicitat în 7.01, 2019 Autorității Electorale Permanente refacerea notei de relații, acordând 10 zile echipei de control, oamenii au constatat adevărul și n-au vrut să se oprească și atunci i-au decapitat” a spus Roman.

”Este de o gravitate fără precedent pentru că acești bani conform legii nu puteau fi folosiți decât cu o singură destinație: pentru funcționarea administrativă a partidului. Din acest motiv au și schimbat legea astfel încât de anul ăsta cei 46 de milioane de euro să poată fi folosiți și în campania electorală” a spus acesta.

Contractele cu mass-media, mai spune Roman, nu acoperă doar campania electorală ci erau semnate pe tot anul, „pentru a continua acest practici de influențare”.

Roman a adăugat că ar fi vorba de anumite firme paravan prin care banii ajungeau la clientela politică și că pentru un procuror ar fi foarte clar că ”este vorba despre spălare de bani”.
Citește și

Newsweek.ro: Caracatița „jurnaliștilor” și „analiștilor” plătiți de PSD cu 10 milioane de lei din bani publici/ Doru Bușcu, acuzat că ia între 16.000 și 52.000 de euro lunar de la partidul lui Dragnea prin intermediari/ Bușcu spune că sunt contracte comerciale și că nu susține PSD

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. In acele Tabele apare un SRL Gandacii….si la Hantena trei PATRUSUTEPATRUMII lei….banuiesc ca ceva Acatiste la Pastorul Gadea s au platit

 2. CNA ar trebui sa ferifice ce a prestat Antena trei de 100.000 euro din bani publici !

 3. Cel mai potrivit moment pentru un referendum cu cea mai buna/oportuna intrebare :
  Sunteti de acord cu oprirea finantarii de la buget a partidelor politice?
  Dar a bisericii?
  DA si DA.
  Din bugetul alocat partidelor anul acesta s-ar putea construi cel putin unul din spitalele regionale pentru care nu se gasesc fonduri. Iar din banii alocati plati cheltuielilor administrative ale bisericii se pot platii toate pensiile.

 4. Ca să vorbim în cunoștință de cauză.

  Legea 334/ 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale

  Art. 25. –
  (1) Veniturile care provin din subvenţii de la bugetul de stat pot avea următoarele
  destinaţii:

  a) cheltuieli materiale pentru întreţinerea şi funcţionarea sediilor;
  b) cheltuieli de personal;
  c) cheltuieli pentru presă şi propagandă;
  d) cheltuieli privind organizarea de activităţi cu caracter politic;
  e) cheltuieli de deplasare în ţară şi în străinătate;
  f) cheltuieli pentru telecomunicaţii;
  g) cheltuieli cu delegaţiile din străinătate;
  h) cheltuieli cu cotizaţiile datorate organizaţiilor politice internaţionale la care este
  afiliat partidul politic;
  i) investiţii în bunuri mobile şi imobile, necesare activităţii partidelor respective;
  j) cheltuieli de protocol;
  k) cheltuieli de birotică;
  l) cheltuieli cu comisioane bancare;
  m) cheltuieli cu chiriile şi utilităţile sediilor;
  n) cheltuieli de întreţinere şi reparaţii auto;
  o) cheltuieli cu prime de asigurare;
  p) cheltuieli de transport;
  r) cheltuieli cu combustibili şi carburanţi.
  (2) Este interzisă folosirea veniturilor provenite din subvenţii de la bugetul de stat
  pentru oricare alte destinaţii decât cele prevăzute la alin. (1).

  • Propaganda nu inseamna propaganda ascunsa / mincinoasa. Hai sa nu ne pierdem in detalii ‘tehnice’

 5. 46 mil de Euro – doar PSD parca? Doar pe 2019? Plus bugetul acordat celorlalte formatiuni.
  Asociatia „daruieste viata” estimeaza la 26 mil Euro costurile finale pentru spitalul pe care il construiesc. Deci cca 4 spitale in fiecare an s-ar putea construi doar din banii alocati partdelor. Plus cca 100 scoli, dotate cu sali de sport, in fiecare an, din banii alocati bisericii. Mai punem si cateva gradinite moderne construite anual din banii alocati pensiilor speciale ( a se citi ” primite pe degeaba”) si repornim societatea romaneasca.

 6. In Centrul Vechi din Bucuresti sunt niste ecrane pe care ruleaza non-stop Antena 3. Din ce bani si de ce?