G4Media.ro

Cine este primul jucător de origine română selecționat pentru finala Campionatului Angliei…

Cine este primul jucător de origine română selecționat pentru finala Campionatului Angliei la rugby

Jucătorul de origine română Theo Dan a apare pe lista rezervelor echipei Saracens care va disputa finala Campionatului Angliei la rugby, Gallagher Premiership, împotriva lui Sale Sharks, scrie RFI. Theo, în vârstă de 22 de ani, va fi banca rezervelor, cu numărul 16, taloner, titular fiind Jamie George, talonerul numărul 1 al echipei Angliei și unul dintre cei mai buni din lume pe acest post.

Ascensiunea lui Theo a fost uimitoare în acest sezon în care a reușit să se impună în fața unor jucători mult mai experimentați, ca Tom Woolstencroft, Kapeli Pifeleti sau Ethan Lewis. El a jucat 20 de meciuri în campionat, cupă și Cupa Campionilor Europeni, marcând cinci eseuri.

El s-a remarcat nu doar prin evoluția specifică postului pe înaintare, dar și prin viteza și îndemânarea sa cu balonul în mână, ceea ce nu e surprinzător, având în vedere că Theo a debutat la juniori ca centru sau aripă pe linia de tei-sferturi.

Recent, cotidianul Daily Telegraph scria că antrenorul echipei Angliei avea în vedere convocarea lui Theo la echipa națională, ceea ce ar fi extrem de semnificativ, având în vedere că peste numai trei luni și jumătate debutează Cupa Mondială în Franța.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Mda,și in poza avem un jucător de (fotbal american).Aceasta mingile nu se folosește în rugby…inteligenta redacție..