G4Media.ro

Cîmpeanu: Din 5.000 de teste pozitive de salivă, aproape 2.000 au fost…

Cîmpeanu: Din 5.000 de teste pozitive de salivă, aproape 2.000 au fost validate prin teste PCR: “Înseamnă că s-a creat o obişnuinţă, a fost mai greu la început”

Ministrul educației consideră că abia acum putem vedea eficiența testării de 2 ori pe săptămână a elevilor și profesorilor, deoarece pentru 2.000 din 5.000 de teste antigen s-au confirmat rezultatele pozitive la PCR, a spus Sorin Cîmpeanu luni, în Parlament, scrie Edupedu.ro.

Săptămâna trecută s-a reluat testarea copiilor, după ce au fost distribuite în școli 10 milioane de teste salivă. Pentru o zi de testare e nevoie de 3,2 milioane de teste, iar într-o săptămână sunt distribuite în total 6,4 milioane pentru elevi și profesori, pentru că se face testarea de 2 ori pe săptămână.

Ministrul educației a spus luni că din 5.000 de teste antigen raportate pozitiv, aproape 2.000 s-au confirmat la PCR. El a adăugat că se impune responsabilitate în raportarea acestor teste.

Citește continuarea pe Edupedu.ro.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. succesuri PE TOATA LINIA.

  „doftoratul” TOT LA SECRETE ?

 2. Adică din 3 000 000 de teste zilnice, doar 5 000 sunt pozitive, iar sub 50% sunt confirmate de PCR. Traseistule, tu te auzi ce gavaresti, măi, baiatule? Nicăieri în lumea asta largă testele de saliva nu bat PCR ul, doar în Romanika nesintitilor.
  Ieri, Traseistule, gavareai la Digi că „cei mai multi dintre cei 27 000 de copii depistați au fost datorită testelor de saliva”. Tie ti se pare ca 2 000(că doar alea se iau in calcul oficial) din 27 000 reprezintă ” cei mai multi”?

 3. Ca să ne formăm o imagine de ansamblu ar fi fost interesant de știut si cate teste negative s-au confirmat ulterior prin PCR.

 4. De ce nu se fac publice contractele cu aceste teste ???? Sa vedem cine le a primit , ce bani se acorda ca sunt din bani publici. Atunci ne putem face și noi o părere.

 5. 1.Testele de salivă sunt apă de ploaie. Știe toată lumea că nu sunt eficiente.
  2. Dacă un elev este depistat pozitiv și sună la DSP pentru un test PCR, trec cel puțin 3 zile… până când este confirmat sau infirmat.
  Se îmbolnăvesc copiii pe capete. Unii în online, unii bolnavi, acasă, unii nu mai vin la școală ca să nu se îmbolnăvească…. chiar dacă dorim să menținem școlile deschise, în realitate elevii, din păcate au de pierdut. Cea mai bună idee, închizi școlile acum două săptămâni și prelungești școală în iunie/iulie. La anul elevii să înceapă școala la 1 septembrie.
  Dar… nu… școală in iulie, nuuu, concedii, distracție. Să-i trimitem la școală ca să se imunizeze natural, este doar o gripă, spunea min Educației câmpeanu. Am văzut o știre, de la ” gripă ”, 2 elevi au murit, după ieșirea din izolare – un băiat de 20 de ani, o fata de 15 ani.
  Pentru afirmația ” doar o gripă ” – #câmpeanu demisia!
  PS verifică vreo autoritate (dacă mai exiată) afacerea teste de salivă, ca eficiență lor este 10, 20 %….