G4Media.ro

Chișinăul alege între Rusia și UE. Scandalurile în care e implicat primarul…

Sursa foto: Facebook / Ion Ceban

Chișinăul alege între Rusia și UE. Scandalurile în care e implicat primarul pro-rus Ion Ceban

Pe 5 noiembrie sunt alegeri locale în R. Moldova: bătălia pentru Primăria Chișinău dă trendul pentru prezidențiale, arată o analiză ReporterIS. Ion Ceban a fost, pe rând, locotenentul comunistului Voronin și al socialistului Dodon. Acum câțiva ani spunea că vorbește moldovenește, nu română, și a relativizat războiul din Ucraina, evitând să spună că Rusia e stat agresor.

Mama sa e șefa consilierilor locali, iar el e primar. DNA a efectuat o percheziție în România la vila principalului său colaborator de la Primăria Chișinău.

Orașul are un transport public antic, infrastructura e depășită, investițiile directe lipsesc, încasările sunt afectate de evaziune. Bugetul de 350 milioane de euro/an la 600.000 de locuitori e foarte mic, raportat la alte mari orașe din România. Șansa Chișinăului ar fi integrarea în UE și fondurile europene.

Locuitorii Chișinăului sunt chemați la urne, pe 5 noiembrie, să-și aleagă primarul general. Și acest scrutin trebuie să răspundă la întrebarea, aceeași din ultimii 30 de ani: Chișinăul cu fața spre Rusia sau un Chișinău pro-european?

Cel mai bine clasați în sondaje sunt Ion Ceban, primarul în funcție, și Lilian Carp, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), mișcarea pro-occidentală care a propulsat-o pe Maia Sandu la președinția republicii.

Citește tot articolul pe ReporterIS

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...