G4Media.ro

China: Milioane de oameni sunt din nou în carantină, inclusiv în Wuhan,…

Sursa foto: AFP

China: Milioane de oameni sunt din nou în carantină, inclusiv în Wuhan, orașul unde a început pandemia / Proteste în Lhasa, Tibet

Zeci de orașe din China, inclusiv Wuhan, unde a fost înregistrat pentru prima dată coronavirusul, au intrat în carantină – în timp ce țara urmează cu strictețe politica zero-Covid a liderului Xi Jinping, transmite BBC.

Peste 800.000 de persoane dintr-un district din Wuhan au primit recomandarea de a rămâne acasă până în 30 octombrie.

Orașul Zhengzhou, unde se află cea mai mare fabrică de producție de iPhone din lume, a fost de asemenea afectat.

Aceste informații vin în contextul în care China a raportat a treia zi consecutivă cu peste 1.000 de cazuri.

La începutul acestei luni, Xi a semnalat că nu va exista nicio relaxare a politicii zero-Covid, numind-o un „război al poporului pentru a opri răspândirea virusului”.

În 24 octombrie, aproximativ 28 de orașe din întreaga țară aplicau un anumit grad de măsuri de izolare, au declarat analiștii Nomura pentru agenția de știri Reuters – cu aproximativ 207 milioane de persoane afectate în regiuni responsabile pentru aproape un sfert din PIB-ul Chinei.

În întreaga țară, aproximativ 200 de măsuri de carantină au fost implementate în ultimele zile – majoritatea acestora afectând comunități care au fost marcate ca fiind de risc ridicat sau mediu. Locuitorii din diferite zone sunt supuși unor reguli diferite, în funcție de faptul că se află într-o zonă de risc scăzut, mediu sau ridicat.

Wuhan a raportat până la 25 de noi infecții pe zi în această săptămână, cu peste 200 de cazuri în ultimele două săptămâni.

În Zhengzhou, un „număr mic de angajați” de la Foxconn – un producător important pentru Apple – au fost „afectați de pandemie”, a declarat producătorul pentru BBC, adăugând că angajaților aflați în carantină li se oferă „provizii materiale, confort psihologic și feedback reactiv”. Aceasta vine într-o perioadă critică pentru Apple – care produce acum noul iPhone 14.

La începutul acestei săptămâni, școala în format fizic și servirea mesei la restaurante au fost suspendate în centrul din sudul Chinei, Guangzhou – care a raportat joi 19 noi cazuri de virus, Unele cartiere din oraș rămân, de asemenea, supuse diferitelor măsuri de control.

Chiar și regiuni mai îndepărtate, cum ar fi Tibetul, au fost afectate, după ce la începutul acestei săptămâni au apărut imagini care arată proteste rare la scară largă împotriva măsurilor stricte de combatere a virusului în capitala regională Lhasa.

Orașul a fost închis timp de aproape trei luni în lupta împotriva virusului iar joi oficialii locali au declarat că au fost raportate opt noi cazuri de Covid în Lhasa.

Mai multe videoclipuri difuzate pe rețelele de socializare au arătat sute de persoane demonstrând și ciocnindu-se cu poliția. Se spune că ar fi vorba în principal de muncitori migranți de etnie chineză Han. Un locuitor din Lhasa a confirmat pentru BBC că demonstrația a avut loc miercuri în oraș.

 


Deși sunt considerate focare relativ mici în alte părți ale lumii, China aderă la o politică strictă „zero-Covid”, prin care autoritățile încearcă să elimine focarele.

Aderarea la această politică are loc în ciuda oboselii și furiei tot mai mari a publicului din cauza închiderilor și a restricțiilor de călătorie. Ca urmare, economia țării a fost, de asemenea, afectată – PIB-ul a scăzut cu 2,6% în cele trei luni până la sfârșitul lunii iunie față de trimestrul precedent.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. var. A : mijloc de a stapani masele revoltatoare pe situatia din tara
    var. B : a mai aparut ceva, altceva decat COVID-19
    Ia zi, Xi, care din ele e?

  2. marsh in china mai zambaretzule