G4Media.ro

China a aprobat patentul unui vaccin împotriva COVID-19, aflat încă în fază…

China a aprobat patentul unui vaccin împotriva COVID-19, aflat încă în fază de testare / Patentul asigură că acest vaccin poate fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”

Oficiul de Proprietate Intelectuală a Republicii Populare Chineze (SIPO) a aprobat primul patent al unui vaccin candidat împotriva COVID-19 – aflat în faza III de testare – care ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”, informează luni presa locală citată de EFE și preluată de Agerpres.

Vaccinul, dezvoltat de Institutul de Ştiinţă Militar şi de compania biofarmaceutică chineză CanSino Biologics, a început să fie utilizat la sfârşitul lunii iunie de armata chineză după ce o echipă condusă de cercetătorul chinez Chen Wei a descoperit un anticorp monoclonal neutralizant foarte eficient.

Rezultatele celei de-a doua faze de teste clinice ale vaccinului au demonstrat că este sigur şi că induce un răspuns imun împotriva coronavirusului, potrivit unei cercetări publicate la sfârşitul lunii iulie de revista The Lancet.

Potrivit patentului SIPO, vaccinul a dovedit „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp”, notează ziarul cantonez Southern Metropolis.

Patentul asigură că acest vaccin poate fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp” şi că este „rapid şi uşor de preparat”.

Securitatea şi eficienţa sa trebuie confirmate în faza a III-a, care se desfăşoară în străinătate.

Cercetarea publicată în iulie de revista The Lancet relevă că s-au efectuat teste asupra a peste 500 de persoane, în continuarea primelor teste realizate la sfârşitul lunii mai, care au fost de asemenea pozitive.

Este însă nevoie de alte teste pe oameni în cea de-a III-a fază, pentru a confirma dacă vaccinul candidat protejează eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Citește și

Rusia a anunțat producerea primelor doze din vaccinul său împotriva COVID-19

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Wow… China și patentele??? Ceva nu e Zen :))

 2. Prinzi un chinez cu patentul și-i dai vaccinul.Nu trebuie să meargă din prima;chinezi sânt destui iar Partidul nu face economie în special la uiguri și tibetani.E bun și comunismul la ceva.Îmbogățește funcționarii superiori(în pile).Cu patent vizibil sau nu.Ăsta e și un vechi patent românesc.

 3. Într-o perioadă scurtă de timp.

 4. Chinezoii aveau vaccinul pregatit inca din decembrie 2019, dar nu l-au scos pe piata din cauza ca s-ar fi dat de gol: Virusul a fost intentionat „scapat” din laboratoarele de cercetare, fiind destinat sa atace statele occidentale. Dovada cea mai buna este situatia actuala a deceselor in lume…..
  Acuma, dupa ce mai multe firme din SUA si UK au anuntat ca sunt in faza de testare a vaccinurilor au iesit si ei cu anuntul , ca sa nu bata la ochi.
  Pana acum chinezii s-au remarcat ca hotii cei mai versati de patente straine pe care le-au piratat fara rusine. De ce am crede ca au reusit mai repede decat medicii din occident?
  Chinezii aveau in studiu coronavirusul inca din 2014/2015, asa ca de atunci au lucrat in paralel si pentru stabilirea unui antidot….
  Pana la urma, adevarul tot va iesi la iveala.
  Da, Doamne sa iasa Trump presedinte, fiindca este singurul capabil sa dea riposta cuvenita comunistilor criminali de la Beijing!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.