G4Media.ro

Cererea globală de cărbune va atinge un nivel record în acest an,…

Sursa foto: Pexels

Cererea globală de cărbune va atinge un nivel record în acest an, potrivit AIE

Cererea globală de cărbune ar urma să crească ușor în acest an, până la nivelul record stabilit în urmă cu aproape un deceniu, în condițiile în care prețurile la gaze naturale vor crește în continuare, a anunțat joi Agenția Internațională pentru Energie (AIE), citată de boursorama.com.

Într-un raport privind piața cărbunelui, AIE a precizat că se așteaptă ca în 2022 consumul global al acestui combustibil să crească cu 0,7%, până la 8 miliarde de tone, presupunând că economia Chinei își va reveni așa cum se așteaptă în a doua jumătate a anului.

Anul trecut, consumul de cărbune a crescut cu aproximativ 6%, pe măsură ce economiile au început să se redreseze în urma pandemiei COVID-19, contribuind la cea mai mare creștere anuală a emisiilor de dioxid de carbon înregistrată vreodată.

„Arderea continuă a unor cantități mari de cărbune în întreaga lume întărește îngrijorările legate de climă, deoarece cărbunele este cea mai mare sursă de emisii de CO2 legate de energie”, spune AIE.

Cererea globală de cărbune este stimulată în acest an de creșterea prețurilor la gazele naturale, care au încurajat trecerea la cărbune în multe țări, și de creșterea economică din India, se arată în raport.

În Uniunea Europeană, cererea de cărbune ar trebui să crească cu 7% din cauza scăderii exporturilor de gaze rusești.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. inca un mare succes pentru „tranzitia verde”.

  2. pregatiti-va de marea sufocare !