G4Media.ro

Cererea Danei Gârbovan de retragere a demisiei din magistratură, discutată marți de…

Cererea Danei Gârbovan de retragere a demisiei din magistratură, discutată marți de secția de judecători din CSM

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să discute marţi cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură, transmite Agerpres.

Potrivit ordinii de zi din data de 3 septembrie, publicată pe pagina de internet a CSM, Secţia va lua în discuţie „renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj”.

Dana Gîrbovan a precizat, miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii ei în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură.

„Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este ‘total împotriva valorilor democratice’, după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (…) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Gîrbovan miercuri pe Facebook.

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii luase act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și

Mai poate Dana Gîrbovan să îşi retragă demisia? Explicațiile juriștilor

Secția de judecători din CSM îi răspunde lui Klaus Iohannis că ”nu acceptă ordine de la nicio altă putere în stat, cu atât mai mult de la un președinte aflat în campanie, care dorește să atragă justiția în bătălia politică”/ Trei judecători s-au delimiat de comunicatul secției

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. „uite demisia, nu e demisia ” !

  In mod normal, aceasta judecatoare a Ciumei Rosii, acum nu ar mai fi avut ce cauta in magistratura, deoarece demisia ei a fost tinuta la sertar, nefiind trimisa la Cotroceni pentru validare !
  Jocul asta murdar a fost facut de Savoniera penala, impreuna cu cvintetul de penale adica BALTAG, Tint, Marcu, Oprina si Ghenea !

  • Foarte bine punctat, alba-neagra cu demisia garbovancei-jartea psd! Pe ultima judecatoare psdista din CSM o cheama ghena, mult mai apropiat de ceea ce sunt cele cinci plus savoniera : ghena de gunoi a psd-ului, din justitia romana!

 2. Corb la corb nu scoate ochii

 3. Doamne ajuta sa nu admita Cererea!

 4. Probabil este legal ce a făcut și tocmai aici e problema generală. Chiar daca niște calcule politice sunt legale, nu ar trebui facute. Ceea ce lipsește cu desăvârșire clasei politice și românilor în general, este un cod al onoarei.
  Codul onoarei ar trebui să fie chiar mai strict la cei ce au onoarea să servească țara.
  Deci, pe când cod de onoare sau coloană vertebrală la romanika?

 5. Este clar ca GarboVARAN este inregimentata politic si nu mai are ce cauta in justitie. Individa devine si imorala cu alba-neagra asta cu demisia si nu mai are niciun pic de credibilitate.
  CSM s-ar compromite si mai rau admitand cererea de retragere. S-ar vedea clar ca totul este facut impotriva spiritului legii, chiar daca legea este prost facuta si litera legii ar permite.

 6. Există uneori un „actor nevăzut” care îi împiedică pe răufăcători să obțină victoria finală. De la Iuda, Hitler, Ceaușescu, până la Dragnea și chiar Gârbovan, uneori, părând coincidențe sau aranjamente greu de regizat de oameni, se întâmplă fapte care le dau peste cap toată strădania în nedreptate. Cine și-ar fi imaginat că ALDE se va retrage din coaliție exact când Dana Gârbovan renunța la magistratură pentru o numire politică în executiv? Cine și-ar fi imaginat că Dragnea va fi închis exact când tot eșafodajul era construit pentru a desființa și sentințele date de completele de 3? Cine și-ar fi imaginat că Dăncilă, feblețea lui Dragnea, se va lepăda de mentorul ei a doua zi după ce l-a văzut în pușcărie? Cine și-ar fi închipuit că Iordache se va lepădă de pușcăriașul căruia i-a slujit cu atâta sârguință? Paradoxal, deși exemplele sunt nelimitate, destui oameni șubrezi moral încă speră să „împărățească” lumea după ce își vând sufletul nedreptului și nedreptății.

 7. aceasta scursura de judecator de la cluj nu mai are ce cauta in magistratura dupa acest troc politic cu psd

 8. Atunci cind liantul ce uneste o constructie ,familia , un colectiv de munca ,un partid politic, o tara ,totul se destrama . Atunci cind esti unit , doar de interese personale sau de grup , cind singurul tau gind , este cum sa faci bine tie si familiei tale , fie ea si familia politica ,atunci totul se destrama . Atunci cind maximizezi veniturile unora, din motive egoiste , prin legi ce vizeza doar anumite categorii de cetateni apropiati tie ,atunci totul se destrama . Atunci cind participarea la binele comun al societatii ,este anulata de interesele tale imediate, fie ca te numesti familie, sau familie politica ,totul se destrama . Atunci cind nu stii sa renunti la ceea ce te depaseste si sa lasi locul altora , care pot face ceva in interesul tuturor , atunci totul se destrama . Atunci cind nu vrei sa intelegi adevarul universal si te cramponezi de propriul tau adevar ,nelasind loc in mintea ta , la o alta alternativa ,la un alt mod de percepere a lucrurilor , atunci totul se destrama . Aflata in aceasta situatie si o tara se poate destrama .

  • Sa nu devenim acuma defetisti, exact cum spunea un comentator mai sus, acea entitate suprema are grija de Romania, cand e pe buza prapastiei! Insa nici noi nu trebuie sa stam cu mainile in san, la vot toata tara asta, sa scapam de ciuma bubonica!

 9. Asata pentru cei ce vorbeau de independenta si „profesionalismul” lui Garbovan. Un deplin dispret fata de spiritul legilor, utilizarea unor tertipuri penibile pentru a isi asigura functii in cardasie cu o gasca ce doreste destructurarea justitiei. O penibila marioneta creata si promovata de A3