G4Media.ro

Cercetătorii britanici din Antarctica se vaccinează cu AstraZeneca / Vaccinul a ajuns…

Cercetătorii britanici din Antarctica se vaccinează cu AstraZeneca / Vaccinul a ajuns aici după nouă luni de la lansare

Cei 23 de membri ai stației de cercetare britanică Rothera s-au vaccinat cu prima doză de Astra Zeneca, anunță BBC.

Aceasta este cea mai sudică stație de cercetare de pe glob și a fost ocolită până acum de cazuri de infectare de Covid.

Odată cu apropierea noului sezon de cercetare de vară, protocoale stricte de sănătate vor fi din nou în vigoare. De exemplu, echipajul noii nave polare din Marea Britanie, RRS Sir David Attenborough, va intra în scurt timp în carantină, înainte de a se îndrepta spre sud, luna viitoare, cu echipamente și provizii.

Trimiterea vaccinului către Rothera a implicat o călătorie impresionantă de peste 16 mii de kilometri, care a început cu un zbor RAF Voyager din Brize Norton și a inclus escale în Senegal și Insulele Falkland.

În tot acest timp, dozele au fost păstrate la temperatura necesară de depozitare, între 2 și 8 grade Celsius, într-un container special de transport.

Un mic avion Twin Otter a fost folosit marți pentru ultima etapă, ajungând cu vaccinul la baza Rothera a British Antarctic Survey (BAS). O primă doză de vaccin AZ a fost deja administrată, urmând ca cea de-a doua să fie adusă în bază peste

”După ce am fost în totalitate izolați timp de 205 de zile, în sezonul de iarnă al Antarcticii, există întotdeauna emoție în zilele și săptămânile dinaintea sosirii primului avion, care marchează sfârșitul iernii. Văzând întoarcerea fețelor familiare, primim și prima livrare de poștă, precum și primele fructe și legume proaspete de la sfârșitul verii”, spune liderul stației de iarnă Rothera, Matthew Phillips.

Aceste expediții îndepărtate au fost organizate de către organizația de dezvoltare internațională non-profit, Crown Agents, în numele Ministerului de Externe.

A existat un focar de Covid în Antarctica, în decembrie anul trecut. Personalul militar și de întreținere a dezvoltat simptome la stația de cercetare Bernardo O’Higgins din Chile, de asemenea, în Peninsula Antarctică. Au fost rapid evacuați și înlocuiți cu o nouă echipă, fără Covid.

Sursa foto: British Antarctic Survey

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Reclama vaxzevria, de parcă izolații de la pol au nevoie de vaccinare.

  2. izolati de restul lumii, chiar aveau mare nevoie de vaccinu’ minune .

    • „A existat un focar de Covid în Antarctica, în decembrie anul trecut”

      Dar la ce spitale de ultima generatie sunt in Antartica la fiecare colt de strada, n-ar trebui sa fie o problema. /s