G4Media.ro

Centrul European pentru Controlul Bolilor menține tulpina indiană a coronavirusului între „variantele…

Centrul European pentru Controlul Bolilor menține tulpina indiană a coronavirusului între „variantele de interes”, deși OMS a catalogat-o drept „îngrijorătoare”

Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) menține tulpina indiană a coronavirusului între „variantele de interes”, deși OMS a catalogat-o, zilele trecute, drept „îngrijorătoare”, deoarece este mai contagioasă decât varianta originală a coronavirusului și există dovezi care sugearează că este mai rezistentă la vaccinuri.

Într-o informare publicată marți de ECDC, agenția europeană păstrează ca variante care determină îngrijorare (VOC) tulpinile britanică, braziliană și sud-africană.

VOC sunt variante pentru care sunt disponibile dovezi clare care indică un impact semnificativ asupra transmisibilității, severității și / sau imunității, ceea ce ar putea avea un impact asupra situației epidemiologice din Europa. Dovezile combinate genomice, epidemiologice și in vitro pentru aceste caracteristici au încredere cel puțin moderată.

În ceea ce privește variantele de interes (VOI), sunt disponibile dovezi privind proprietățile genomice, dovezile epidemiologice sau dovezile in vitro care ar putea implica un impact semnificativ asupra transmisibilității, severității și / sau imunității, având un impact real asupra situației epidemiologice din Europa. Cu toate acestea, dovezile sunt încă preliminare sau sunt asociate cu incertitudini majore, notează ECDC.

Astfel, Centrul European pentru Controlul Bolilor menține tulpina indiană a coronavirusului între „variantele de interes”, alături de alte tulpini depistate în Nigeria, Columbia, SUA, Franța, Filipine.

ECDC amintește că, zilele trecute, atât Marea Britanie, cât și OMS au catalogat tulpina indiană între „variantele îngrijorătoare”, însă precizează că deocamdată o menține între cele de interes și va monitoriza situația în continuare.

Varianta descoperită în India, B.1.617, a fost clasată drept „îngrijorătoare”, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special pentru că este mai contagioasă. ”Există informaţii că tulpina B.1.617 este mai contagioasă”, dar există, de asemenea, dovezi care sugerează că are un grad de rezistenţă la vaccinuri şi ”prin urmare o clasificăm ca o variantă care prezintă îngrijorare la nivel global”, a declarat doctor Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic al luptei împotriva COVID-19 în cadrul OMS.

Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 4.000 de persoane mor în fiecare zi din cauza COVID -19 în India, unde bilanţul total indică aproape 250.000 de decese.

Și în România au fost depistate cazuri de infectare cu o tulpină indiană a coronavirusului, însă Institutul Național de Sănătate Publică a precizat că nu este vorba despre varianta care a dus la situația epidemiologică actuală din India.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.