G4Media.ro

Marea Britanie include varianta indiană a SARS-CoV-2 în rândul celor care „determină…

Marea Britanie include varianta indiană a SARS-CoV-2 în rândul celor care „determină îngrijorare” şi confirmă noi infectări cu aceasta/ Numărul cazurilor a crescut în ultima săptămână de la 202 la 520, majoritatea în Londra şi în Bolton

Responsabilii sanitari britanici au inclus vineri varianta indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 în rândul ”variantelor care determină îngrijorare” (”variants of concern”), în urma dovezilor că aceasta se răspândeşte mai uşor, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Public Health England (PHE) a desemnat astfel varianta B.1.617.2, una dintre cele trei variante ale coronavirusului indentificate în India care s-a răspândit în Marea Britanie, drept variantă care determină îngrijorare. Autorităţile britanice au intensificat testarea în zonele unde există indicii privind o răspândire comunitară a acesteia.

Numărul cazurilor de COVID-19 cu varianta B.1.617.2 a crescut în Marea Britanie în ultima săptămână de la 202 la 520, majoritatea în capitala Londra şi în oraşul Bolton, circa jumătate din aceste cazuri fiind legate de contacte cu persoane revenite din călătorii externe.

”Trebuie să fim foarte atenţi la aceasta”, a avertizat în faţa presei premierul britanic Boris Johnson, referindu-se la varianta indiană a coronavirusului. ”Desigur că facem mari eforturi pentru a ne asigura că atunci când găsim focare cu varianta indiană intensificăm testarea, facem teste din poartă în poartă”, a asigurat el.

PHE consideră dovedit faptul că această variantă se răspândeşte mai repede, iar răspândirea ei ar putea fi la fel de rapidă ca varianta ”Kent” care a alimentat în Marea Britanie al doilea val de contagieri, temperat în urma unei campanii masive de vaccinare, în prezent circa două treimi din populaţia adultă britanică fiind vaccinată.

Alte caracteristici ale variantei B.1.617.2 sunt încă în curs de investigare şi ”la ora actuală nu există elemente suficiente care să indice că vreuna dintre variantele recent detectate în India cresc severitatea bolii sau scad eficienţa vaccinurilor actuale”, menţionează Public Health England (PHE).

Varianta B.1.617, detectată prima dată în India în octombrie, este împărţită de PHE în trei subtipuri, toate cu mutaţii uşor diferite.

Alte variante ale coronavirusului care determină îngrijorare sunt cea britanică descoperită anul trecut în regiunea Kent, varianta sud-africană şi cea braziliană.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Acolo se varsă șuvoiul de migranți, câte o sută două pe zi, în Sadiqstan.Își imaginează toașu Boris că francezii verifică marfa înainte de livrare?

  2. Carantina! Lockdown! Masca!
    Casca! N-am avut alta rima.

  3. Mutațiile se produc oriunde în lume, nu trebuie să fie importate dintr-o regiune în alta. Informațiile care conțin locul unde au fost descoperită mutația prima dată induc ideea că mutația respectivă a fost importată, ceea ce nu este adevărat. Vaccinarea „în plină pandemie” ( când virusul se transmite comunitar ) are ca efect apariția mutațiilor rezistente la vaccin.

    • Satele rezistau ciumei de ev mediu prin izolare și oțet. Expunerea treptată la doze mici de virus crește și modulează imunitatea. Azi izolarea ddpinde de ONGeuri care mută purtătorii peste mări și țări cu acordul tacit al guvernanților unși cu bani grei.Apropo, și ciuma venea din bucătăriile Chinei, ca tigosul, gripa spaniolă, holera.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.