G4Media.ro

Cei doi polițiști care au fost prinși în flagrant când ar fi…

Sursa foto: imagine amator

Cei doi polițiști care au fost prinși în flagrant când ar fi luat mită, reținuți de DNA pentru 24 de ore

Cei doi polițiști care au fost prinși în flagrant când ar fi luat mită pe o stradă din Capitală au fost reținuți de DNA pentru 24 de ore.

Ca și mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârșitul programului acele sume de bani ar fi fost împărțite între cei doi„, se arată în comunicatul DNA transmis vineri dimineață.

Și Poliția Capitalei a anunțat o anchetă internă în legătură cu cei doi polițiști.

Comunicatul integral al DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 aprilie 2023, a suspecților:

PANTEA ANDREI, comisar de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată,

OLTEANU VALENTIN, agent șef de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, suspecții Pantea Andrei și Olteanu Valentin, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.

Ca și mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârșitul programului acele sume de bani ar fi fost împărțite între cei doi.

În contextul menționat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecți ar fi fost surprinși în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei.

Suspecților Pantea Andrei și Olteanu Valentin li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 28 aprilie 2023, cei doi polițiști urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu este panica

    Dupa 2 -3 ani de procese o sa fie repusi in functii cu salariile retrocedate. Asa au patit si politistii de la ghiseul de inmatriculari din Timisoara,toti sunt in birou si veseli dupa un concediu de 2-3 ani platit de la buget.
    Intre timp baietii actioneaza pt a contracara asa zisa recalculare a pensiilor speciale : https://prnt.sc/rMJpnUt-PFpg
    Cam asa se procedeaza in Romania,se ajuta intre ei sa traieasca confortabil de la varste tinere de 40-45 de ani cand intra in pensie.

  2. Cum gandeste un special :

    Florin spune:
    29 martie 2023 la 16:52

    In coditiile actuale nu e nicio arsura la pensie, cu exceptia perioadei alese de 12 luni unde practic (nu teoretic) nu poti sta fara un libere, concediu de odihna! Rezisti fara liber CO sase luni, un an mai greut!

    Toate minunatiile prevazute acum sunt de fapt in vigoare, sunt praf in ochi pentru… habar nu am cine! Nici acum nu se iau in calculul pensiei de serviciu chestiunile mentionate in Proiectul de lege, NH, prime de instalare, transport, samd!

    Chiar cu chestiunea vehiculata, 45% din brut baza de calcul, e aceeasi treaba!
    Explic:
    -45% din brut
    -plus 15% Ordinul Meritul Militar (in cazul a 20 ani de sistem)
    -plus 10% – procent calculat pentru conditii speciale (in cazul a 20 ani de sistem)
    Tragem linie! Ce avem? 70% din brut!
    Tragem impozitul de 10%, raman 60% din brut.
    Pensia este plafonata la venitul/solda net(a), la 58,5% din brut!
    Nu exista nicio pierdere!

    Bineinteles, sindicatele nu isi permit sa spuna ce am mentionat!
    Sindicatele isi fac treaba , punand presiune pe factorii de decizie, atentionand ca existam!
    Nu imi pare rau dupa niciun leu – cotizatie la sindicat, au rolul lor, s-au obtinut o multime de drepturi!l

    Problema este pentru termen lung, eu/TU/VOI vom beneficia de o pensie care sa ne asigure subzistenta? Avem comentarii ale cadrelor pensionate acum 15 ani… 3000 lei o pensie de serviciu pentru subofiter, 4600 lei o pensie de serviciu pentru un ofiter cu functie de conducere!