G4Media.ro

Ce soluții au găsit bucătarii francezi cu stele Michelin în anul pandemiei

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Ce soluții au găsit bucătarii francezi cu stele Michelin în anul pandemiei

Marii chefi francezi care s-au reinventat în pandemie, în ciuda închiderii cvasi-generalizate a restaurantelor, și au reușit să atragă clienții prin soluții premiate de Ghidul Michelin, considerat „Biblia gastronomiei franceze” transmite Agerpres.

Noua ediție a ghidului, lansată azi, a recompensat localurile care au dat dovadă de creativitate pe durata pandemiei de COVID-19,

AM, un restaurant neconvenţional din Marseille, condus de maestrul bucătar Alexandre Mazzia, a primit cea de-a treia stea Michelin. Motivul? Alexandre Mazzia, care primise două stele Michelin pentru restaurantul AM în urmă cu doi ani, a apelat la creativitate în 2020 şi a organizat turnee stradale cu o rulotă de preparate culinare, în contextul în care restaurantele, barurile şi cafenelele din Franţa au rămas închise mai multe luni din cauza noului coronavirus.

Un alt premiat a fost Mauro Colagreco, chef-ul care coordonează restaurantul Mirazur de pe Coasta de Azur, cotat cu trei stele Michelin. Gonit din resurant de pandemie, el a deschis un stand de preparate culinare într-o piaţă din Monaco.

Numărul restaurantelor notate cu trei stele – cea mai înaltă distincţie acordată de Ghidul Michelin – a crescut cu 30 în acest an în Franţa şi în principatul Monaco. În total, în Franţa există în prezent 638 de restaurante care deţin una, două sau trei stele Michelin.

Barurile, restaurantele şi cafenelele din Franţa vor rămâne închise cel puţin până la jumătatea lunii februarie, iar multe dintre aceste stabilimente au optat pentru servicii de livrare şi au amenajat spaţii speciale de ridicare a comenzilor, transmite Agerpres. (Foto: Pixabay by Zoli gy)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. La Cluj, gradatii instelati de la PDL si BGC au gasit solutii sa faca ce le e interzis restului tarii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.