G4Media.ro

Ce se știe despre vaccinarea copiilor împotriva Covid-19, pe baza experienței israeliene…

Ce se știe despre vaccinarea copiilor împotriva Covid-19, pe baza experienței israeliene – BBC

Israelul este una dintre țările cu cel mai mare avans în privința vaccinării copiilor împotriva Covid-19, iar experiența acumulată de această țară, care aplică măsuri de vaccinare într-o manieră diferită de cea europeană sau de cea americană, pune mai bine în lumină impactul vaccinării în cazul acestei categorii de vârstă, arată BBC. Sursa citată prezintă opinia mai multor experți din Israel și din alte țări, care nu exclud nici ca, în timp, vaccinul împotriva Covid-19 să devină unul dintre cele administrate copiilor în primul an de viață.

Care este peisajul vaccinării în Israel? Țara s-a numărat printre cele cu cea mai rapidă campanie de vaccinare. Adulților, în primăvară. În iunie, a recomandat vaccinarea copiilor cu vârste de peste 12 ani, iar acum a ajuns, chiar, să administreze cea de-a treia doză în rândul minorilor eligibili. Din iulie, ea permite vaccinarea copiilor de 5-11 ani “în circumstanțe excepționale”, precum cele cauzate de probleme medicale grave.

Până în prezent, peste jumătate din populația cu vârste între 12-15 ani din Israel (53%) a fost vaccinată împotriva Covid-19. Pe categoria de vârstă 16-19 ani, 84% au fost vaccinați cu cel puțin o doză, potrivit Ministerului Sănătății din această țară.

Părinții israelieni citați de BBC au manifestat entuziasm în privința vaccinării, invocând: teama că s-ar putea infecta copiii, teama de noi perioade de carantină, teama că ar putea rămâne în urmă cu școala, riscul să nu poată învăța la distanță din cauza lipsei de concentrare sau din imposibilitatea de conectare. Temerile, în această țară, au fost alimentate puternic de răspândirea rapidă a variantei Delta, în vară, fenomen ce a dus la o creștere rapidă a numărului de cazuri de infectare în rândul copiilor, din septembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Inventam orice doar sa ne vaccinam.

 2. Se injectează de bunăvoie cu serul creat de un musulman neamț.

  • Dobitoacele nu pot pricepe că știința nu are nici naționalitate și nici ideologie.

  • @mniăzău,
   Corect, dottore, corect. Așa zicea și Mengele….

  • Mengele zicea fix opusul.
   Da’ tu de unde sa stii
   Sarman om, chinuit de demoni interiori

 3. bine, bos, solicit si sprijinul tarilor bananier-asiatice, MACAR COPILASII SA-I PUTEM SALVA!!!

 4. inventatorii au primit nobel. india foloseste ca prim medicament contra covid prin decret guvernamental din 28 aprilie 2021. cdc sua recomanda i. lista de meficamente. de ce nu este folosita?

 5. Se stie ca o eleva de 16 ani din Arges a murit dupa ce a acuzat dureri de cap. Astea vin de la hemoragie craniana care vine ghiciti de la ce?

 6. Nu se stie nimic, dar trebuiesc injectati!!
  Cu asta, basta!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.