G4Media.ro

Ce a decis, de fapt, Curtea Constituțională în privința candidaturii lui Radu…

Ce a decis, de fapt, Curtea Constituțională în privința candidaturii lui Radu Moraru la prezidențiale: Jurnalistul nu poate candida, dar Biroul Electoral Central, care nu a respectat legea, este obligat să emită o decizie în acest sens

Biroul Electoral Central (BEC) nu a respectat legea atunci când a respins candidatura jurnalistului Radu Moraru la alegerile prezidențiale din această toamnă deoarece nu a emis o decizie în acest sens, ci doar o adresă, au explicat surse din cadrul Curți Constituționale pentru G4media.ro.

Moraru a contestat modul în care BEC i-a respins candidatura, iar CCR i-a admis plângerea.

”Cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis contestația împotriva neînregistrării candidaturii domnului Moraru Radu la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, contestație formulată de M.R.”, a transmis CCR joi într-un comunicat de presă.

Decizia Curții nu înseamnă însă că Radu Moraru va putea candida la prezidențiale, au explicat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

”Hotărârea Curții este în sensul de a admite contestația lui Moraru și de a obliga BEC să emită o decizie cu privire la candidatura acestuia. Biroul i-a respins candidatura printr-o adresă, nu printr-o decizie, așa cum prevede legea”, au explicat sursele citate.

Cererea scrisă de mână depusă de Radu Moraru la BEC

În ceea ce privește modul de acțiune al Biroului Electoral Central, surse din cadrul instituției au declarat pentru G4Media.ro că Radu Moraru a depus o singură semnătură de susținere a candidaturii sale, ceea ce i-a făcut pe membrii BEC să considere că cererea jurnalistului nu este una serioasă, motiv pentru care nu au mai emis o decizie de respingere.

”Radu Moraru a transmis o cerere de candidatură scrisă de mână și care avea o singură semnătură, a lui însuși. Judecătorii membri ai BEC au spus că solicitarea nu este una serioasă și nu merită o decizie de respingere. Unul dintre reprezentanții partidelor, veteran în BEC, a precizat că indiferent cum arată o cerere de candidatură, ea trebuie admisă sau respinsă printr-o decizie. Explicațiile sale nu au fost însă luate în seamă și s-a decis respingerea candidaturii lui Moraru printr-o simplă adresă”, au explicat pentru G4Media.ro surse din cadrul Biroului Electoral Central.

”Din moment ce legea prevede clar că BEC emite decizii, atunci BEC trebuie să emită decizii. Indiferent de forma în care este prezentată o cerere de candidatură. Dacă nu îndeplinește condițiile, o respinge. Dacă le îndeplinește, o admite. Dar trebuie emisă o decizie”, au explicat surse din cadrul CCR pentru G4Media.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. trecand peste penibilul situatiei ma intreb: orice om poate contesta orice la CCR?

    Adica daca dau in judecata vecina ca m-a inundat si mi-e lene sa astept sentinta, pot vorbi la CCR sa dea ei o rezolutie mai repede?

    Sau daca ma cert cu emag-ul ca a livrat produsele defecte, nu mai bine ma duc la CCR decat sa imi pierd timpul cu ANPC-ul?

  2. si care e diferenta intre decizie si adresa, cand mesajul e acelasi? doar titlul? daca scrie: DECIZIE e buna, daca scrie: ADRESA nu. restul ramanand la fel. tipic ccr, aberatii.

  3. CCR(usia) o instituție politizată până în măduva oaselor, condusă de un trădător nemernic bolșevik bețiv ! Precum mercenarii din jandarmerie, această structură fie trebuie desființată, fie stabilite clar și precis atribuțiile, limitele și competențele acesteia și depolitizarea ei (lor) totală !!!