G4Media.ro

Cazul judecătoarei de la Suceava: Ca un scenariu de film cu droguri,…

Sursa foto: Pexels

Cazul judecătoarei de la Suceava: Ca un scenariu de film cu droguri, corupție şi dragoste / Judecătoarea ar fi luat mită de la interlopul Tonici pe care îl judeca pentru răpire și camătă / Ce se întâmplă cu cei 3 copii minori ai femeii, pe care îi creștea singură

Cazul judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Suceava este similar unui scenariu de film cu droguri, corupție şi dragoste.

Este primul caz de corupție în magistratură anchetat după mulți ani

Judecătoarea este acuzată că ar fi primit mită de la interlopul Mihai Pînzari zis Tonici din Rădăuți, pe care îl judeca chiar ea pentru răpire și camătă. Judecătoarea trebuia să pronunțe verdictul chiar azi, 13 octombrie 2023.

Potrivit Parchetului general, ”în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava”.

Răpire ca-n filme

Judecatoarea Ana Maria ChirilaJurnaliștii de la Monitorul de Suceava au relatat despre cazul interlopului Tonici. În aprilie 2016, un autoturism cu geamuri fumurii și fără numere de înmatriculare a descins la un service auto din Frătăuți, județul Suceava. Doi indivizi cu cagule au coborât, au spus pe un ton grav că au un mandat pe numele unuia dintre mecanicii service-ului, un tânăr de 19 ani bănuit de patron de furt. Mascații l-au încătuşat şi l-au urcat în maşină. Totul s-a petrecut extrem de repede, iar ceilalţi angajaţi au crezut că a fost vorba de o acțiune legală, a organelor statului.

Tânărul a fost dus într-o pădure de lângă localitatea Măneuţi unde l-au bătut timp de două ore cu pumnii, picioarele şi cu un baston telescopic până a recunoscut furtul unui seif din incinta service-ului auto. A fost filmat în timp ce recunoştea furtul. Ulterior, la DIICOT, victima a declarat că ”a recunoscut” furtul, sub teroare, deși nu avea nicio legătură.

Împrumuturi cu camătă, cu dobândă de peste 100%

Interlopul care i-ar fi dat mită judecătoarei este acuzat și de camătă. Ar fi împrumutat 6.000 de euro unui bărbat și a pretins să i se restituie 13.300 de euro. Cum datornicul nu a putut respecta înțelegerea, Mihai Pînzari i-ar fi luat o casă din Măneuți, depusă gaj.

Un alt împrumut către o familie ar fi fost de 10.000 de euro, cu termen de un an și cu dobândă lunară de 1.000 de euro. Pînă la urmă, inculpatul ar fi luat un cap tractor pentru acoperirea datoriei. Într-un alt caz, interlopul ar fi acordat un împrumut de 1.500 de euro cu o dobândă lunară de aproape 300 de euro.

Judecătoarea este acuzată și de trafic de influență. Ar fi ajutat o altă persoană să obțină 30.000 de euro de la un inculpat dintr-un dosar cu infracțiuni la regimul circulației, făcându-l să creadă că ar avea influență asupra colegilor judecătoarei să îl achite. Ulterior, inculpatul a denunțat-o pe judecătoare.

Procurorii nu au mai investigat cazuri de corupţie în magistratură din 2018 când competenţa de a ancheta astfel de dosare a fost luată de la DNA şi dată la SIIJ, fosta Secţie Specială, care „se lupta” mai mult cu presupusele cazuri de abuzuri din justiţie. Acum, competenţa de a ancheta magistraţi revine unor procurori anume desemnaţi de CSM.

Premieră în justiție: o judecătoare acuzată că ar fi consumatoare de droguri

E vorba de droguri de mare risc, cocaină. Mai mult, și-ar fi pus locuința la dispoziție pentru consumul de droguri. ”În perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziția unor persoane locuința sa în vederea consumului de droguri”, arată procurorii.

Poveste de dragoste cu unul dintre presupușii traficanți de droguri cărora le livra informații despre mandatele de supraveghere și de percheziție 

Potrivit declarațiilor de avere, judecătoarea Ana Maria Chirilă este divorțată și a trecut printr-un proces de partaj. Acum, ea trăia o poveste de dragoste cu unul dintre presupușii traficanți de droguri. Ciprian Cotoară nu a fost prins încă și este căutat de polițiști și procurori.

Judecătoarea este acuzată că le livra presupușilor traficanți de droguri, dintre care unul era iubitul ei, informații despre mandatele de supraveghere și de percheziție care îi vizau. În schimb, primea droguri, bijuterii, vacanțe, alimente. ”Orice accepta”, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Potrivit declarației de avere, judecătoarea are 3 copii minori în grija ei. După ce a fost arestată, copiii au rămas la bunici, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare.

Judecătoarea e plină de datorii. Are 3 credite la bancă de peste 300.000 de lei. Nu are bani în conturi, deși a raportat venituri din salarii de peste 17.000 de lei pe lună.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă provine de la Tribunalul Cluj. De la 1 noiembrie a promovat la Curtea de Apel Suceava. Judecătoarea a fost arestată pentru 30 de zile sub acuzații de corupție, consum de droguri și favorizarea infractorului.

Dosarul este instrumentat de procuroarea Mihaela Iorga Moraru de la Parchetul General.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Dar nu e Cluj ca în Vest?

    Eu, sincer, l-aș compara cu New York. Și acolo e cam același nivel de sardinărie, mizerie și îngâmfare.
    Din povestea asta, deduc că și drogurile sunt tot ca în New York. Doar organele de poliție nu.

    • Si tu de unde pui punctul pe i ? De la Caracal ? Cand ai fost ultima data la Cluj ?
      Va meritati ma conducatorii si judecatorii si doctorii din spitale. Va umileasc toti cum vor ei. Voi ii respectati doar pe aia care conduc masini de peste 50 de mii de euroi. La voi conteaza micul si berea inainte de alegeri. Nu dati doi bani pe viitorul copiilor vostri.

  2. Da,cu siguranta este primul caz de coruptie in magistratura…uitati.va pe youtube..pas cu pas cum se fura o casa in Romania.

  3. Eu cred că toti judecătorii din România sunt la fel de corupți.

  4. Oameni buni în ce țară trăim!?!? vreau să adaug și eu la lista cu magistrații CORUPȚI un PRIM PROCUROR, îl cheamă TATU DRAGOȘ DANIEL și este PROCURORUL ȘEF AL PARCHETULUI JUDECATORIEI BUZĂU, acesta PROTEJEAZĂ INFRACTORII ȘI FACE ORICE CĂ SĂ-I ALBEASCĂ, OARE O FACE PE GRATIS?????????????

  5. Bănuiam că un judecător ar trebui să aibă mintea limpede. Mă înșel, sau?

  6. Dacă procuror e Iorga Moraru, madam jude poate să doarmă liniștită, cu șpaga sub pernă…

  7. SRI ? Pe unde își mai duce veacul ? La câte cazuri de mari infracțiuni ce au fost albite …prescrise am avut….Mai avem justiție sau numai bani de pensii speciale ?