G4Media.ro

Cătălin Rădulescu, deputatul PSD condamnat definitiv, a reușit modificarea legii pe baza…

Cătălin Rădulescu, deputatul PSD condamnat definitiv, a reușit modificarea legii pe baza căreia a primit închisoare cu suspendare

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a aprobat marți modificarea propusă de Cătălin Rădulescu și Andreea Cosma la legea privind sancționarea faptelor de corupție, în sensul dezincriminării obținerii de foloase din operațiuni comerciale incompatibile cu funcția, dacă beneficiarul este o terță persoană.

Legea 78/2000 este unul din actele normative fundamentale pentru activitatea DNA. Nu mai puțin de 40% din activitatea procurorilor anticorupție, cu privire la faptele conexe sau asimilate celor de corupție, se bazează pe această lege..

Cătălin Rădulescu, supranumit și ”deputatul mitralieră” a fost condamnat în decembrie 2016 la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. Adică exact pe baza articolului 12 din legea 78/2000 a cărui modificare a propus-o și a reușit să o treacă prin Senat și prin comisia juridică a Camerei Deputaților.

Cum arată modificarea operată de PSD, ALDE și UDMR la propunerea lui Cătălin Rădulescu și a Andreei Cosma:

 • Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenitea) efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale

Cum arată articolul în vigoare:

 • Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite…

Practic, dacă foloasele necuvenite obținute în urma operațiunilor financiare incompatibile cu funcția nu sunt exclusiv materiale, ori dacă au fost obținute pentru altul, cel care a comis fapta nu poate fi tras la răspundere.

Raportul adoptat de comisia juridică urmează să fie trimis plenul Camerei Deputaților, care este forul decizional, după ce Senatul a adoptat tacit actul normativ.

În cadrul dezbaterii din comisia juridică asupra propunerii lui Cătălin Rădulescu, deputatul UDMR Marton Arpad a spus că legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție ar trebui abrogată în totalitate. Propunerea sa a fost aplaudată de președintele comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Corect e: pe baza CĂREIA

  modificarea legii pe baza căruia

 2. Stiti care e culmea Justitiei? Sa-i oferi inculpatului posibilitatea de a da sentinta…Dar culmea Judecatii de Apoi stiti care e? Sa-i oferi lui Dracu’ posibilitatea de a efectua si …triajul, nu doar aplicarea pedepsei eterne…

 3. Bine ca se mai reglementeaza un pic activitatea DNA cu ocazia asta! Pas cu pas intram si noi in normalitate!

  • Ca bine zici. Ca in orice stat „normal” cu justitie „normala” inculpatii, infractorii, agramatii, imbecilii, incompetentii si coruptii fac legea si chiar mai mult, candideaza pe posturi de conducere din inchisoare si culmea, le si castiga. Nu?

   Da-mi voie sa nu fac parte din „normalitatea” ta, ci dintr-un stat de drept, european, progresist, deschis si democratic in care eu, cetateanul, sunt protejat, exista legi care sa ridice tara si nu stau la mana borfasilor sa ma rog sa-mi dea un document dupa 4h de stat in fata ghiseului pentru ca infrastructura IT este inexistenta dupa 30 de ani.

  • Sa inteleg ca pentru tine in tara asta raul absolut e DNA si Iohanis. Corect? Acum vreau sa inteleg cum anume va afecteaza pe voi activitatea DNA si Iohanis, avand in vedere ca PSD are majoritatea in parlament (practic ei fac legile), ei pun guvernul (practic ei au puterea executiva), ei au propus 4 judecatori din 6 la CCR, in primarii au majoritatea confortabila, in Bucuresti majoritate absoluta, si tu si cei ca tine sustineti ca DNA si Iohanis nu ii lasa sa faca bine tarii? Voi vedeti absurdul din ce sustineti? Chiar nu va puneti intrebari, in afara de cele promovate de a3? Sincer, macar o data v-ati intrebat daca realitatea e alta? Ma intreb, dupa ce pun pe butuci DNA si institutia prezidentiala, care mai e adversarul?!! Banuiesc ca Soros o sa fie pana o sa dea duhul, dar apoi cine? Cine credeti ca va vor raul?

 4. Vai de ţara în care infractorii ajung să facă legi!

 5. Păi n-am zis noi că nu mai vrem penali în funcții publice? Voilà, nici urmă de penali.

 6. Frumoasă țară…