G4Media.ro

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO, anunță avocatul fostului…

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO, anunță avocatul fostului primar din Baia Mare

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), a anunțat, marți, Răzvan Doseanu, avocatul fostului primar din Baia Mare.

„Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile”, a declarat presei avocatul.

Acesta a susținut că lui Cătălin Cherecheș i-ar fi fost încălcat dreptul la un proces echitabil.

Fugarul Cătălin Cherecheş (fost primar de Baia Mare) a intrat în România, în 19 martie, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. El a fost adus sub escortă din Germania, pentru a executa pedeapsa într-un penitenciar cu regim închis.

Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate.

Ulterior, în seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, Cătălin Cherecheş a fost localizat, depistat şi reţinut de către poliţiştii bavarezi în oraşul Augsburg.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. E discriminat ca nu l-au lasat sa fuga cu acte false.