G4Media.ro

Casele și terenurile familiei procurorului șef Constanța. Legăturile cu rețeaua Mazăre

Casele și terenurile familiei procurorului șef Constanța. Legăturile cu rețeaua Mazăre

Șeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi-Valentin Ștefan, s-a îmbogățit cu două terenuri retrocedate ilegal de gruparea fugarului Radu Mazăre, dezvăluie o anchetă realizată de info-sud-est.ro și riseproject.ro

Frauda imobiliară din care s-a hrănit și procurorul implică mai mulți funcționari și face obiectul unui dosar celebru la DNA.

Unul dintre loturi a fost cumpărat de magistrat chiar în timp ce subalternii săi închideau cauze penale cu retrocedări orchestrate de gruparea Mazăre.

Pe al doilea, familia procurorului a construit o vilă impunătoare, gard în gard cu prietena de casă a lui Radu Mazăre – șefa Aqua Magic din Constanța, care a obținut terenul prin aceeași filieră.

RISE și InfoSud-Est au descoperit că cei doi au ajuns vecini ca urmare a unui lung șir de ilegalități, cercetate la DNA în uriașul dosar al retrocedărilor din Constanța, în care au fost trimiși în judecată Radu Mazăre, zeci de angajați ai Primăriei, dar și fostul șef al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu.

Prejudiciu estimat: 114 milioane de euro.

Gigi-Valentin Ștefan, 46 de ani, a condus, pe rând, toate parchetele din Constanța. Prin natura funcției, vârful procuraturii din Dobrogea a devenit unul dintre cei mai influenți oameni ai legii din zonă.

Cu declarații de avere modeste.

În ultima, Gigi-Valentin Ștefan a bifat doar un teren moștenit în Călărași și un apartament cumpărat în Constanța. Însă, în urmă cu patru ani, în documentul similar de atunci, apărea și un teren de 10 hectare în Chilia Veche, județul Tulcea.

Transferat, ulterior, pe numele soției.

Tot pe nevastă figurează, începând de anul trecut, o casă de 1000 de metri pătrați construită chiar în buza lacului Siutghiol, pe strada Ametistului din Constanța, unde procurorul a locuit efectiv până recent.

Terenul de sub această casă, nemenționată în declarațiile de avere, este unul dintre acele două loturi-problemă.

Citește integral investigația pe info-sud-est.ro și riseproject.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Incredibil cât șerpărai este în Constanța. DNA, hai pe ei !!! Mama lor de jeguri !!! Și voi de la SRI de ce nu mai sinucideți din ei pe vreo trecere de pietoni sau să le stea ceva în gât ,,accidental” sau să iasă la înot, cu câtă apă aveți pe acolo, și să-l trimită turcii înapoi pentru recunoaștere. Hai dați-vă drumul la fantezie. Atâta șerpărai este, pur și simplu, un Atac la Siguranța Națională !!!

 2. Asa-i in toate parchetele din romania,procurorii platiti regeste se ocupa cu gainarii in timp ce hotiile cu politicienii primesc NUP-uri pe banda rulanta
  NOROC CU DNA

 3. Nu ne mai mira absolut nimic.

 4. Si ce? Va scapa, asta e Romania, tara hotilor.

  Asta ati votat, asta aveti.

 5. hai sa facem un stat paralel. hai sa contruim alternativa. hai sa incepem sa avem alegeri libere si democratice. cum se face asta? incepind de sus. hai sa ne gasim inainte de alegerile oficiale un nou presedintele, hai sa ne gasim prim ministrul tarii, hai sa gasim oamenii care pot guverna si care pot legifera. hai sa gasim judecatori care sa apere statul si constitutia, cele paralele normal. hai sa vedem daca putem sa ne intoarcem la monarhie si eu cred ca principesa noastra poate fi o adevarata regina(nasol e ca nu poate fi ptr 40-50 ani ptr continuitate, sper sa gaseasca o formula ptr romania). hai sa ne punem in cap sa schimbam romania nu ptr noi, ptr cei care vin dupa noi, ptr ca inca nu e vindu-ta toata si hai sa o recuperam. hai tovarasi, iesiti din amorteala si hai sa ne mai punem si mintea la contributie. mai comentam mult in timp ce ei isi fac de cap? hai sa mai si muncim.

  • pana una-alta, haideti sa semnam cat mai multi petitia aceea „Fara penali in functii publice”.
   Nu 500.000 cat trebuie minimum, 1 milion sa samnam.