G4Media.ro

Care sunt economiile cele mai vulnerabile la şocul provocat de Covid-19

Toy train connecting Europa and China. Symbolizing the New Silk Road or one belt one road Chinese strategic investment in the 21st century. Economic project to connect EU, Central Asia and China

Care sunt economiile cele mai vulnerabile la şocul provocat de Covid-19

Germania și Canada se numără printre marile economii considerate cele mai vulnerabile la şocul provocat de răspândirea coronavirusului, deoarece depind în mare măsură de comerț, potrivit unui raport al analiștilor ING Group.

Răspândirea rapidă a Covid-19 în Statele Unite și impactul economic rezultat ar putea prevesti probleme semnificative pentru Canada, potrivit raportului ING. Țara a importat anul trecut din Statele Unite bunuri precum utilaje, mașini și petrol, în valoare de 453 de miliarde de dolari, potrivit International Trade Center (ITC).

Dintre marile puteri exportatoare, Germania este considerată, de asemenea, vulnerabilă la șocul economic provocat de Covid-19, deoarece depinde de cererea externă pentru bunuri germane, în special cererea de automobile și produse farmaceutice. Exporturile Germaniei în restul lumii s-au cifrat în 2019 la 1,49 trilioane dolari, pe baza datelor ITC.

„Economiile deschise vor suferi o mai mare perioadă de timp de pe urma șocurilor ofertei și cererii cauzate de coronavirus”, se arată în raport. „Chiar și atunci când virusul va fi pus sub control, o piață deschisă va continua să sufere din cauza scăderii cererii în țările care continuă să lupte pentru a face față crizei”, se mai subliniază în raport.

Raportul notează că economia SUA ar putea fi mai protejată împotriva unui șoc comercial. În general, țările ale căror exporturi reprezintă un procent mic din producția economică mai largă – precum Statele Unite, India și Brazilia – vor suferi mai puțin decât țările care se bazează mai mult pe cererea externă – precum Irlanda, Ungaria, Singapore și Vietnam.

Pe de altă parte, raportul avertizează că economiile închise nu înseamnă neapărat că sunt mai bine protejate faţă de această criză decât cele deschise. „Dacă o țară este într-o poziție mai bună depinde în mare măsură de cât de mare este impactul asupra capacității sale de producție din cauza Covid-19”, se mai spune în raport.

Sursa: Naftemporiki / Traducerea: Carolina Ciulu (Rador)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Canada nu, poate sa-si produca si poate sa importe si din alte parti, Germania da, ar putea sa-si vada exporturile cazute si atunci e jale. De altfel toate economiile bazate pe export sint in pericol.

  2. Bine ma, daca ne facem griji de Sua si Canada, ce sa mai zici de tarile sarace, unde se va muri de foame sau de cele in curs de dezvoltare care vor avea scaderi uriase in PIB-ul si asa mic…