G4Media.ro

Care sunt cartierele din București care vor avea cele mai mari probleme…

Care sunt cartierele din București care vor avea cele mai mari probleme iarna aceasta cu furnizarea apei calde și căldurii

Cele mai vulnerabile zone din București în ceea ce privește furnizarea apei calde și căldurii sunt capetele de rețea, respectiv cartierele Aviației, Tei, Colentina, Fundeni, a declarat pentru HotNews.ro directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu. În aceste zone, agentul termic vine de la CET Sud, iar până ajunge la destinație, din cauza distanței lungi și a avariilor, are o temperatură mai scăzută. Situația s-ar fi putut îmbunătăți considerabil dacă în curtea fostului CET Titan s-ar fi amplasat o centrală provizorie, însă compania Termoenergetica abia a lansat licitația, iar cel mai devreme aceasta ar putea fi gata la primăvară. Nici lucrările de modenizare a rețelei nu au avansat.

 • ”Noi facem demersurile necesare să nu fie afectat niciun cartier. Cele mai vulnerabile sunt capetele de coloană – Fundeni, Colentina, Aviației, Tei – fiindcă sunt la distanță mare de CET, sunt la capăt de coloană. Din CET, pe magistrală, pleacă agentul termic cu anumită presiune, țevile sunt ciuruite, se pierde foarte multă apă fierbinte din țevi pe drum, peste 2000 t/oră, și asta înseamnă că spre capătul magistralei ajunge presiune scăzută și temperatură mai scăzută. Și din acest motiv blocurile de acolo suferă în anumite momente”, a explicat Claudiu Crețu pentru HotNews.ro.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

sursa foto: Antiseismic District

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Iarna aceasta nu vor fi probleme decat in sectoarele 5, 1, 3, 2,4 si 6. Restul nu vor fi afectate.

 2. Foarte bine! Inca nici nu e destul de “bine”!
  Cand o comunitate e atat de pro-(asta), incat pune botul la sloganuri de genul: “de maine veti avea apa calda daca ma votati” si “eu lupt cu mafia”…..atunci acea comunitate merita tot ce i mai rau!
  Ce conteaza ca n au apa calda, ei au primari “de dreapta”, progresisti!
  No, luati placuta suedeza, ca meritati!

  • Sa iti aduc aminte ce a facut sarma minune? niste companii inutile care doar au tocat banii primariei. Nu ma astept la o minune peste noapte, dar macar vad ca a inceput sa le aduca pe 0 si sa le desfiinteze. Sa nu mai zic si de banii aruncati pe catedrale ca spitalele erau perfecte.
   Daca iti este dor de pelerinaje, voluntari este campion, poti sa te muti acolo.

  • Lasă, că al meu, la 3, e de stânga si sud ca face padaje cu firmele lui de dreapta! Adica ia banii publici si îi bagă in privatul lui! Parfum!

  • Nu o mai dați de gard.Inteleg ca stați izolati dar nu va izolati si creierul.In S4 au fost lucrări mari, au schimbați țevi care aveau peste 1 m în diametru.In s5 același lucru se întâmplă acum. Asta este ceea ce vad eu umblând zilnic prin oraș.Ai libertatea sa vorbești/exprimi dar adu-ți aminte ca aceste coloane imense sunt de pe vremea împușcatului si nimeni pana acum nu a „avut” bani.Multor comentaci de aici le ia o săptămână sa schimbe un bec dar își dau cu presupusul despre magistrale termice de sute de km.Sa fiți fericiți!

 3. La cât plătesc bucureștenii gigacaloria (30 % ) este suficient . Drama este că în loc să taxeze corect consumul și cu veniturile corect obținute sa se modernizeze producerea /transportul/distribuția energiei termice , bucureștenii privilegiați( ca mai multe orașe mari) au aplaudat efortul autorităților (de tip fascisto/ comunistoid) de ai sprijini . Nu numai că nu i-au ajutat ,dar le-a făcut atât de mult rău , că în 10 -15 ani sistemul păgubos va eșua lamentabil . Și atunci , politicienii , in bunăvoința măriilor lor vor acorda sume astronomice pt redresare . De unde bani ? Din buget . Adică de la cei ce muncesc onorabil și nu așteaptă cu mâna întinsă , precum milogii( moderni) .
  Este și va fi un furt din buzunarul majorității comunităților in favoarea puturoseniei și a protecționismului de stat . Este un terorism social mizerabil care are drept consecință o alta și o altă segregare a societății noastre și așa destul de afectată .

  • Adică să plătesc eu pierderile de pe rețea din buzunarul meu? Marș mă…30%primesc 30% plătesc. Ba ce deștept ești tu și cu toți provincialii frustrați care și dau pe aici cu părerea despre bucureșteni.

 4. dar ai naibi vor repartitoare pana la 31 decembrie……

 5. Cel mai bine ar fi sa se instaleze un dispozitiv care sa inregistreze cati m3 de apa calda la temperatura din contract trec prin conducta la fiecare bloc si la fel si la caldura.NU ajunge nici o picatura la temperatura optima …atunci sa incaseze zero. Viseaza bani din furaciunea aia de repartitoare.
  Parca era vorba ca se aduce reteaua la un nivel acceptabil cu pierderi minime si apoi se umbla la repartitoare.
  Nicusor Dan cred ca a uitat 99% din promisiuni….s-a infectat de la USL.

  • 17.10.2021- NU ESTE APĂ CALDĂ IN AVIAȚIEI CARTIER JDE TOP…AM FACUT UN DUȘ CU APĂ RECE…SĂ NE ÎNGHEȚE..OUĂLE…DEFAPT SE RĂCORESC… SĂ NU SE INCINGĂ PREA TARE CA REACTOARELE DE LA CERNAVODA…

 6. Păi, nu a salvat USR și capitala?

 7. Acum, în sezonul rece, ca în fiecare an, Termoenergetica sau Radet cum se chema înainte (aceeași Mărie cu altă denumire), nu este pregătită să furnizeze ce ar trebui să furnizeze, apă caldă și căldură la timpul potrivit.
  Spre sfârșitul lunii aprilie sau chiar început de mai, ne rugăm de ei să oprească furnizarea căldurii, că ne coacem dracului de tot în case.
  Oare nu există niște calcule, un echilibru în toată această mizerie?
  Sunați vă rog la Termoenergetica Militari, credeți că vă răspunde cineva? Nimeni, telefonul respectiv prezintă ocupat mereu. Acești salariați de cine sunt plătiți? De noi, bineînțeles. De noi cei care suntem furați plătind apa rece sloi ca fiind apă fierbinte. Sau căldura neexistă calculată paușal, prin lipsa repartitoarelor inteligente.
  De ce s-a mărit prețul gigacaloriei dacă nu s-au luate măsurile necesare înainte?
  De ce ne furați mereu?
  Cine și de ce își bate joc de acest popor?

 8. Comentariul meu unde este?

 9. G4Media.ro, unde este comentariul meu?
  Ai triat mesajele? Nu este bine.

 10. Am venit di Craiova unde aveam centrala crezand ca aici totul e roz. Din pacate nu am stat decat o luna in frig sa imi dau seama ce prostie am facut. Daca eram proprietar maine dimineata era cu cererea de debransare la termoficare / asociatie pt debransare si montare centrala gaze. Nu tu bloc izolat , nu tu centrala, masina o folosesc di joi in pasti , muncesc peste program fara sa fiu platit ore suplimentare. Toate astea la bucale. Cred ca este cu 5 ani in urma. Pacat de toti oamenii din provincie care vin aici din speranta evitarii parasirii tarii. Plus de asta si investitori handicapati de deschid afaceri aici…. O sa plec din tara nu mai are rost.