G4Media.ro

Camera Deputaților ar putea avea săptămâna viitoare o ședință de plen prin…

Camera Deputaților ar putea avea săptămâna viitoare o ședință de plen prin videoconferință pentru a vota proiectele privind amânarea ratelor la bănci, plafonarea preţurilor la alimente și medicamente şi amânarea plăţii utilităţilor pentru 3 luni

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor ar putea avea loc la finalul săptămânii viitoare, urmând să fie votate proiectul de modificare a regulamentului pentru desfăşurarea activităţii online şi alte propuneri legislative depuse, printre care şi 5 proiecte ale social-democraţilor, a afirmat, marţi, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

„Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a introdus pe ordinea de zi a următorului plen un proiect de hotărâre astfel încât şedinţele să se poate desfăşura online, aşa cum a fost şi în urmă cu două săptămâni în plenul Parlamentului. Biroul permanent a stabilit şi programul de lucru pentru această săptămână şi, în funcţie de evoluţia proiectelor depuse în comisii şi de rapiditatea de cum vin proiectele de la Senat, cele care au fost înregistrate la Senat ca primă Cameră, ne punem speranţa că săptămâna viitoare, la final, să avem un plen în care să adoptăm cât mai multe proiecte”, a afirmat Simonis, după şedinţa Biroului permanent al Camerei, care s-a desfăşurat online.

Simonis a precizat că au fost depuse mai multe proiecte, printre care cele referitoare la amânarea ratelor la bănci, la plafonarea preţurilor la alimente, medicamente şi materiale sanitare, la facilităţi fiscale pentru firme şi cetăţeni şi amânarea plăţii utilităţilor pentru 3 luni, la modificarea OUG privind şomajul tehnic şi la scutirea plăţii chiriei pentru persoane fizice şi juridice.

El a adăugat că vor fi ample dezbateri în comisiile parlamentare pe tema acestor proiecte, şedinţele comisiilor urmând să se desfăşoare tot online.

„Sperăm ca toate cele 5 iniţiative să intre la începutul săptămânii viitoare în plenul Senatului şi la final de săptămână în plenul Camerei. Acestea vor fi adoptate în regim de urgenţă pentru a putea ajuta economia românească şi pe români”, a adăugat Simonis.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Ciuma rosie nu se dezice. Asa vor continua canaliile pana in septembrie, nu sant in guvern,dar dau legi jegurile. Totul este gandit pentru clienela lor infecta.Ciuma rosie nu are treaba cu pandemia coronavirus.

  Din pacate nu s-au putut face alegeri anticipate.

 2. ciuma rosie lucreaza din plin la distrugerea completa a tarii…. dar poate ca pandemia asta e si un prilej bun ca sa se inceapa reformarea tarii prin masuri urgente si necesare de impozitare cu 99% a pensiilor speciale si a salariilor nesimtite, de dare afara a tuturor incompetentilor, amantelor si mafiotilor pusi in functii de conducere de catre pesedisti… Daca liberalii nu se trezesc, vor deconta amarnic hotiile mafiotilor ciumei rosii

 3. Alfred Simonis, PSD: „Acestea vor fi adoptate în regim de urgenţă” pentru ca aduc voturile repede!
  BANII necesari acestor masuri sa-i caute PNLeii!

  Adica: PSD sa mentioneze SURSA de Finantare si Efectul bugetar(sau Impactul bugetar!), asa cum cere LEGEA Responsabilităţii fiscal-bugetare, prevăzute de Legea nr. 69/2010!
  Cand Veniturile la Buget vor fi, vai de mama noastra,(maine ar trebui ca Ministerul de finante sa publice Executia bugetara aferenta Lunii Februarie 2020!), populismul ciumei rosii care a lasat DEZASTRUL Deficitelor de tot felul, NU se dezminte!
  Javre ordinare!
  Daca NU v-au ajuns minciunile acestor populisti, votati-i!

 4. Nu mai tot plangeti de mila bancilor..ca nu o sa dea faliment daca 3 luni amana oameni la plata ratei…foarte bine face PSD.

  • Nenea Mureșan, tu chiar și impresia că romanul pune deoparte sa facă dobânda? Inconstientu-le, azi nu platesti, spargi bani pe băutură și țigări, te bucuri de populism, mâine plătești dublu!

 5. Victor Ciorbea nu si-a platit impozitele 10 ani. Pe el si pe multi ca el „legiuitorii” i-au scutit de penalitati si dobanzi.

  Stiti ce face ANAF acum ?

  Calculeaza domanzi si penalitati pentru faptul ca nu ai platit impozitele in contul care trebuie!

 6. Soluţia unui milionar român pentru depăşirea crizei economice: „Tăiaţi pensii speciale, daţi pauză de trei luni clericilor bisericii, reduceţi salariile nesimţite“
  Milionarul bănăţean Romeo Dunca, cel care a înfiinţat una dintre cele mai mari firme de transport din România, lansează un avertisment dur pentru perioada care urmează.
  Dunca spune că pentru prima dată în istoria firmei sale şoferii s-au îINTORS în ţară cu camioanele pline de marfă, deoarece marile depozite din străinătate s-au INCHIS.
  Dunca e de părere că nu conştientizăm ceea ce ne aşteaptă şi crede că nu suntem pregătiţi pentru criza majoră care va aveni.
  “Ce veselie e încă peste tot! Toată atenţia e focusată pe acest virus blestemat. Lumea face glume, se postează plictisiţi de carantină. Dar atentie la ce va urma… Ţineţi de firmele bune de lucru cu preţul vieţii… Aveti grija de cei sănătoşi şi apţi de muncă şi de plată de taxe. Eliminati orice cheltuiala nechibzuita si aveti grija de tot ce are pret .
  Guvernanţii actuali sunt lipsiţi de osânză la buget pt ca criminalii economici dinainte, adica pe româneşte PSD ALDE UDMR au praduit tot ce trebuia să fie rezerva naţională pt situaţii care azi ne încearcă. Nu arătaţi cu degetul câte miliarde injectează în economie alte ţări conduse şi în trecut de oameni cu scaun la cap. Ei au de unde, noi nu ! Amintiţi-vă că înainte de virus, lună de lună statul român se împrumuta ca să susţină povara bugetară compusă în parte de hoţii şi profitorii cu pensii şi salarii nesimţite. Dar azi când cheltuim mai mult?
  Şi noi, privaţii care plătim lună de lună, de 25 de ani, în cazul meu, un timp nu vom mai contribui deloc??
  Dacă de mâine, bugetarii de folos ar renunţa benevol la 50% din salariu şi ar cere ore suplimentare în plus iar toţi care se alimentează din buget necuvenit fie că trag chiulul, fie că iau prea mult pt munca lor ar renunţa la venituri ar fi o şansă să rămânem în picioare. Adică să scăpăm de virus şi să nu murim economic”, spune Dunca.

  Omul de afaceri e de părere că Guvernul ar trebui să TAIE toate chletuielile de care se poate lipsi în această perioadă.
  Îndemnul lui Dunca e, ca în aceste momente să se pună foare mare accent pe acele categorii profesionale de care ţara are nevoie în aceste momente.
  “Iar voi cei care azi sunteţi la putere TĂIAŢI ABSOLUT TOT!! Aveţi grijă ca de ochii din cap de poliţie, armata, doctori, de cei care răspund pe bune pe la ghişeele ori instituţiile statului şi de privaţii care produc şi, în rest, fără milă. Pensionarii de drept cu pensia lor normal, pe merit, chiar dacă în multe cazuri e nefiresc de mică se vor descurca pt că ei consumă puţin. Tăiaţi pensii speciale, daţi o pauză financiară de trei luni clericilor bisericii, reduceţi salariile nesimţite pt că altfel ne ducem pe râpă…Faceti-o fără frică pt că oricum veţi fi injuraţi în scurt timp….”, susţine omul de afaceri din Banat.
  Dunca mai cere Guvernului ca medicii şi personalul medical contaminaţi la locul de muncă să aibă prioritate la tratemente pentru că de ei depinde şi vindecare celorlalţi.

 7. tariceanu, dragnea, valkov, sokol au umplut conturile nomenklaturii.

 8. Daca sunt plafonate preturile la alimente si alimentele de import se scumpesc inseamna ca noi nu vom mai avea acces la ele.
  In acest sezon inca suntem dependenti de legume si fructe de import. Vom cumpara doar ridichi si salata pentru ca asta avem in Ro?

 9. Masuri populiste, partid populist, metodă disperată de câștigare capital electoral topic comunismului!
  O mică problemă: neplata ratelor la bănci: 1. există riscul prabusirii sistemului bancar ( în acel moment haos total, totul se închide, moneda nu va mai avea valoare 2. Orice amânare presupune efort multiplu in viitor pentru debitor ( doar nu vă imaginați că românii pun rate deoparte pentru a le investi și a face mai mulți bani ), dar ce contează pentru populism și naivi tine câteva luni ….

 10. Au apărut și experții în domeniul bancar.
  Pai nu spune nimeni sa nu se mai plătească.
  Doar se reeșalonează creditul cu 3-6 luni , perioada cu care se prelungește ulterior.
  Plafonarea prețurilor la alimente doar previne tentația unora de a se îmbogăți pe timp de criză.
  Căutați pe siteuri de anunțuri
  Un kg de făină ambalata este deja 20 de lei.
  Să nu uităm că în 2010 toată populația a finanțat băncile să nu se prăbușească.
  Acum băncile pot trăi 3-6 luni din profiturile uriașe.
  Dacă vreți să ne întoarcem in anii 90, e bine asa.
  Să deconteze tot cei de la bază.

 11. Nu dati ba o lege sa ne luati ca in 2019 20 de euro de cap de cetatean si sa-i dati anual fratilor micula ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.