G4Media.ro

Calendarul parlamentar pentru desființarea SIIJ, discutat în ședința coaliției de guvernare de…

Calendarul parlamentar pentru desființarea SIIJ, discutat în ședința coaliției de guvernare de miercuri

Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc miercuri în şedinţă, la Palatul Parlamentului, urmând să discute şi despre calendarul parlamentar pentru desfiinţarea SIIJ, transmite Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, va prezenta, în şedinţa coaliţiei de miercuri, avizul pozitiv dat de Comisia de la Veneţia la proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

„Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nicio grijă, pentru că are soluţiile corecte propuse de Guvern şi vreau să îi mulţumesc premierului Florin Cîţu pentru sprijinul faţă de acest proiect. De altfel, în programul de guvernare este prima măsură de la capitolul Justiţie care ar fi trebuit luată. Proiectul a fost blocat în Parlament. Deci varianta corectă ar fi cea propusă de Guvern şi acesta este mesajul pe care îl voi duce în coaliţie miercuri. Am stabilit la întâlnirea anterioară în cadrul coaliţiei că se va propune sesiune extraordinară pentru a rezolva această problemă, pentru a desfiinţa SIIJ, în maximum două săptămâni de la primirea avizului. Iată, astăzi, am primit avizul. Dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare deja ar fi de aşteptat o sesiune extraordinară pentru desfiinţarea SIIJ”, a declarat Stelian Ion, luni, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că se aşteaptă ca Senatul să se întrunească săptămâna viitoare.

Şi preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat, luni seara, că după şedinţa coaliţiei de guvernare din această săptămână se va şti clar care este calendarul pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Camerei superioare a Parlamentului în vederea desfiinţării SIIJ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul liberalilor Ludovic Orban, a arătat, marţi seara, că discuţiile din coaliţie vor viza în special forma legislativă privind desfiinţarea Secţiei speciale. „În principal discutăm de Secţia specială şi de forma legislativă prin care să desfiinţăm Secţia specială în urma punctului de vedere adoptat de Comisia de la Veneţia”, a spus Orban.

Sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Trist , dar romanul voteaza tot pe autorii acestor crime, aceea care nu au fost în stare sa construiască autostrăzi în 30 de ani !!
  Asa e romanul , mai prost .

 2. Ce-i tot dau ăștia cu SIIJ-ul???
  DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE ȘI INTERZICEREA PENSIONĂRII ÎNAINTE DE VREME ESTE PRIORITATEA NUMĂRUL UNU A ȚĂRII! Plus interzicerea cumulului pensie-salariu la stat.

  Ai desființat ăstea, restul vor veni de la sine.

  • Gheorghiţă, cântă la altă masă: prioritatea numărul 1, urgenţa urgenţelor, este eliberarea Justiţiei prin desfiinţarea Secţiei Speciale.

 3. Discuții, discuții, numai discuții.
  La treabă cam pe când? Că ne-am săturat de discuțiile voastre. Liniște și treabă. Doar atât vrem…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.