G4Media.ro

Calendarul electoral pentru locale: Din 20 iulie poate începe strângerea de semnături,…

sursa foto: Ambasada României în Danemarca

Calendarul electoral pentru locale: Din 20 iulie poate începe strângerea de semnături, înregistrarea alianțelor se face între 7 – 11 august, iar candidaturile se pot depune între 7 și 18 august

Partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot începe, din 20 iulie, acţiunile de colectare a listelor de susţinători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat vineri reperele calendaristice ale perioadei electorale pentru alegerile locale din acest an, după promulgarea legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora de către preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit AEP, prin Legea nr. 135/2020 a fost stabilită data de 27 septembrie ca dată a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.

De la data intrării în vigoare a acestei legi, respectiv de la data de 20 iulie, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot demara acţiunile de colectare a listelor de susţinători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti, precizează AEP, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00.

Pe 31 iulie, va avea loc desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central, iar pe 2 august se va completa BEC cu
preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic care are ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum şi cu un reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor în numele organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în acest grup.

Mai multe detalii privind termenele şi acţiunile din cuprinsul perioadei electorale pot fi găsite în Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, care poate fi consultat pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Legislaţie electorală/Transparenţă decizională, menţionează sursa citată.

”Reamintim că desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor electorale depinde de respectarea de către formaţiunile politice, candidaţi şi alegători a tuturor normelor de protecţie sanitară impuse de autorităţile medicale competente”, subliniază AEP.

Sursa foto: Ambasada României în Danemarca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Hai, Doamne ajuta! Sa ii dam pe mizerabilii mafioti PSD-isti odata de pamant, ca e toata lumea satula de ei. Sa nu le mai vad moacele alea infecte de banditi la TV, doar dupa gratii.

    • Lipsa de reacţie politică la clasarea dosarului represiunii din 10 august 2018 va aduce o groază de voturi către PSD, ALDE şi Ponta, prin creşterea absenteismului tineretului şi Diasporei.

  2. Si ce cauta poza aia in stire?
    Parca-i scara involutiei.De la stadiul de oameni (in stanga) la cel de …decident al sortii acestora.
    Si stim foarte bine ce soarta le tot decidem de vreo 30 de ani incoace.

  3. OF .Greu mai trece timpul . Ce alegeri tensionate vor fi .Hai sa facem o predictie ca rezultat final ce ar trebui sa cuprinda si redistribuirile . In noul parlament se vor regasi doar putine partide . PNL, PSD, si cu mare greutate USR. PNL 55, PSD 25 USR 20 in procente exprimate dupa redistribuiri .

  4. Stringerea de semnaturi ; o operatiune inutila gindita si pusa in practica de imbecili .

  5. Va rog frumos sa mergeti la vot!
    Daca nu intelegeti, va spun altfel: iesiti dracului la vot!!!

    • Hahahahaa 🙂
      Mai „suspectilor” _ cu noua legea a carantinei sau cum se chiama… suntenti siguri ca veti vota?!
      Pastrati distanta „sociala” 🙂 !!!

    • Bring out your dead (Monty Python)

  6. sa mearga tota lumea la vot! sa stim care este optiunea tuturor!

    pentru ce au votat pana acum cetatenii romaniei ?
    de exemplu:
    pentru a i se sterge lui nevoita zeci de milioane de euro datorie
    pentru ca victor ciorbea sa nu-si plateasca impozitele 10 ani (atat stim noi).
    daca nu e in tagma primilor doi, voteaza pentru a fi regularizat din si in toate pozitiile de anaf.

    pentru a se face legi care sa-i scape pe infractorii din castele Partidului. de puscarie, de dosare, de pedeapsa atunci cand fura.
    pentru a fi batuti si gazati de danjarmi. pentru ca victimele sa fie invinovatite iar sefii care au condus represiunea violenta protejati.

  7. Dacă tot ați pesedit fotografia, măcar ar trebui să indicați sursa!

  8. Toate Partidele Tradiționale ,sunt una cu pământul,Eu personal nu m-ai am încredere ân Ei, Se apropie alegerile nu te lăsa manipulată, de Partide fi un om Liber gândește ca un om Liber.