G4Media.ro

Bulgaria, România și Cehia dezvoltă o platformă  pentru recunoașterea facială / Va…

Sursa Foto: Academia de Politie Cluj

Bulgaria, România și Cehia dezvoltă o platformă  pentru recunoașterea facială / Va fi folosită când va avea loc admiterea studenților în academii, iar candidații vor susține interviuri de la distanță. 

Patru academii de poliție și navale din România, Bulgaria și Cehia dezvoltă împreună o platformă electronică ce va permite recunoașterea și identificarea facială, a declarat astăzi șeful adjunct al Academiei Navale din Varna „Nikola Vaptsarov” (NVNA), comandantul Nikolai Velikov, care este șeful programului FAST din partea Bulgariei.

În afară de NVNA, la program participă și Academia de Poliție din Cluj-Napoca (România), Colegiul de Poliție din Holýšov (Cehia), Academia Navală din Constanța și o companie de IT, transmite Proto Thema, citată de Rador.

Fondurile pentru implementarea proiectului (circa 200.000 de euro) sunt asigurate în cadrul programului Erasmus+, a explicat comandantul Velikov. El a subliniat că platforma de recunoaștere facială va fi folosită când va avea loc admiterea studenților în academii, iar candidații vor susține interviuri de la distanță. După cum a subliniat el, actualizările viitoare vor viza examenele online astfel încât să existe siguranța că nu vor fi încercări de fraudare din partea studenților.

Când platforma va fi gata, vor fi informate despre aceasta și alte organizații de poliție și de instruire militară din Bulgaria care o vor putea folosi, a adăugat comandantul Velikov.

Sursa: Proto Tehma/ Rador

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cred ca e una si „cu ochii” pe g4media, cand apare poza lui T. la un articol pornesc alarmele: cine stie ce ap.0calipsa se apropie si trece neobservata

 2. Vedeti ca ‘AI’-ul, mai nou, recunoaste si care-i ‘dus cu pluta’. (va dati seama ce ‘bias’-uri sunt acolo…) De ex. : Zuckerberg, autist de rang 33.

 3. Măgarului doar tichie de mărgăritar îi lipsește.

  Ținând cont că nu mai e pandemie nu prea văd avantajele unui examen la distanță. Cine e motivat să urmeze academia respectivă va face efortul să se deplaseze la examen.

 4. Ce vrajeala (comunista) cu influente chinezesti

 5. Recunoaște și „ochii albaștri”? Sau „sortuletul și mistria”?

 6. bs-ul globalist tehnopat big brother e pe faras, haosul se apropie. Ultimele zvacniri ale unei societati bolnave, care trebuie sa cada, e firesc.

 7. 1984!

 8. Poza artic.ol.ului e luata de pe P.o.r.n.h.u.b ?

 9. Vedeti ca tipa din dreapta e putin deprimata … Nu stiu ce le trebuie AI …

 10. Vedeti ca tipa din dreapta e putin d e p r i m a t a … Nu stiu ce le trebuie AI …

 11. Gaina batrana face ciorba buna e doar un mit !