G4Media.ro

Bulgaria, a doua țară căutată de ruși după Spania pentru achiziţionarea unui…

Bulgaria, a doua țară căutată de ruși după Spania pentru achiziţionarea unui imobil

Bulgaria este a doua ţară ca popularitate în rândul cumpărătorilor ruşi de locuinţe în străinătate, în perioada cuprinsă între al doilea trimestru al anului 2016 până în primul trimestru al anului 2018, după cum arată datele portalului de imobiliare Tranio, în baza căutărilor de imobile pe motorul rus de căutare Yandex, transmite Trud, citat de Rador.

Bulgaria a fost cel mai popular stat în rândul ruşilor care au dorit să îşi cumpere o casă în străinătate în anul 2016. În total, în perioada menţionată, ei au căutat informaţii cu privire la imobiliare în Bulgaria de 980 000 de ori. Tranio subliniază că Bulgaria rămâne foarte atrăgătoare în rândul cumpărătorilor ruşi de locuinţe, însă de obicei îşi pierde din popularitate pe la sfârşitul anului şi îşi recuperează poziţiile în primul trimestru.

Portalul de ştiri subliniază că Bulgaria este una dintre cele mai populare destinaţii turistice în rândul ruşilor, în anul 2017 aceştia au vizitat-o de 500 000 de ori. Tranio îl citează pe ministrul bulgar al turismului, Nikolina Anghelkova, conformă căruia 400 000 de ruşi deţin imobile în Bulgaria.

Spania a fost cel mai popular stat în rândul cumpărătorilor ruşi de imobiliare în perioada cuprinsă între al doilea trimestru al anului 2016 şi primul trimestru al anului 2018, cu peste 1 milion de căutări în Yandex. Statul iberic este atrăgător pentru ruşi datorită preţurilor accesibile la locuinţe, apropierii de mare, transportului bun şi a învăţământului de înaltă calitate pentru copii. În afară de asta, băncile spaniole oferă credite ipotecare cetăţenilor străini şi imobilul cumpărat poate fi închiriat.

Germania este al treilea stat ca popularitate privind achiziţionarea de imobile de către ruşi, cu aproape 530.000 de căutări în ultimii doi ani. Popularitatea ţării creşte, în pofida preţurilor ridicate şi a concurenţei pentru oferte atrăgătoare de pe piaţă. Creditele ipotecare cu dobânzi mici, de 1,5-2%, stimulează cererea de imobile şi asta duce la creşterea preţurilor.

Potrivit Sofiei Bulanova, consultant în domeniul investiţiilor la Tranio, imobilele din mediile în dezvoltare şi din oraşele mari din Germania de Est au un potenţial mai mare pentru cumpărătorii care intenţionează să îşi închirieze locuinţele sau să le revândă pe termen lung. În Top 10 al celor mai populare state în rândul cumpărătorilor ruşi de imobile mai intră Italia, Muntenegru, Grecia, Finlanda, Cehia, Franţa şi Polonia.

Sursa: Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu/Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Rusoii, prietenii lu chioru, acapareaza Europa si ADNu ii face scapati….

  2. Ruşii nu mai vor în Rusia, fug care încotro.

    • Daca taceai, intelept ramaneai! Rusii aia sunt investitori care cauta locuinte pentru a le inchiria!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.