G4Media.ro

Bugetele instituțiilor din Justiție, tăiate serios de guvernul PSD-PNL, cu excepția Inspecției…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Bugetele instituțiilor din Justiție, tăiate serios de guvernul PSD-PNL, cu excepția Inspecției Judiciare. Deputatul USR Mihai Badea: Subfinanțarea este cea mai eficientă metodă pentru strangularea de facto a unei instituții

Deputatul USR Mihai, membru în Comisia Juridică, arată că guvernul PSD-PNL-UDMR a tăiat bugetele pentru toate marile instituții din justiție, cu excepția Inspecției Judiciare, și denunță subfinanțarea domeniului, cu scopul de a slăbi instituțiile.

”Subfinanțarea este cea mai eficientă metodă cunoscută de om pentru strangularea de facto a unei instituții pe care nu-ți permiți s-o desființezi pe față, printr-o lege. În cazul DNA și DIICOT au mai adăugat eliminarea de competențe în favoarea SIIJ, majorarea experienței minime a procurorilor (pentru depopularea schemei de personal), intimidările venite din partea Inspecției Judiciare și CSM-ului, etc. Vedem în continuare toate aceste lucruri, chiar dacă pandemia și tarifele la energie sunt folosite de actuala majoritate pe post de perdea de fum”, a scris Mihai Badea pe Facebook.

El arată că, față de anul trecut, Guvernul Ciucă a tăiat 9% de la Ministerul Justiției, 10% de la ICCJ și 19% de la Parchetul General, DNA și DIICOT. ”Doar Inspecția Judiciară a primit un bonus de 4%, probabil ca să continue și mai vârtos tovarășul Netejoru hărțuirea magistraților care îndrăznesc să exprime opinii contrare liniei regimului, oameni curajoși precum Cristi Danileț, Bogdan Pîrlog, Dragoș Călin și alții”, a declarat Badea.

”Și totuși președinta ICCJ, care anul trecut se plângea nevoie mare că rămâne fără bani să asigure protecția contra incendiilor la sediul instanței supreme și compara justiția cu o cenușăreasă, astăzi s-a declarat mulțumită cu încă 10% reducere, chiar dacă a strecurat între paranteze o speranță să mai primească ceva parale la următoarea rectificare bugetară. Ce să înțeleg din asta, ca tăierile devin acceptabile atunci când PSD-ul este la butoane?”, a mai scris deputatul USR.

El a criticat și modul lipsit de transparență în care sunt conduse ședințele comisiilor parlamentare pe buget. ”Tot noi am făcut și astăzi gălăgie, după ce coaliția PSD-PNL-UDMR a refuzat abuziv să supună la vot amendamentele USR depuse întocmai și la timp, preferând să le considere respinse din oficiu. Întârziau undeva dacă le respingeau regulamentar și după o minimă dezbatere prealabilă? Nu mai putem nici măcar să mimăm democrația de când Iohannis și Ciolacu au refăcut – de această dată la vedere – perversul USL”. (sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Spagarii justitiei romane prefera taierea bugetului in schimbul pastrarii umbrelei infractionale SIIJ.

  2. Pai le-au dat vreo 900 de milioane sa plateasca sporurile pe care si le-au stabilit intre ei ca nu le-au incasat la timp, uitati-va la Judecatorii de la ICCJ si Curtile de apel care salta sute de mii de lei pe an doar din sporurile restante pe care si le-au dat singuri dand in judecata statul, asta in afara de salariile nesimtite umflate de vreo 3 sporuri!

  3. Nici nu au facut nimic!
    Niciun mare corupt!
    Niciun dosar.
    Nu vor dosare,
    Nici aia nu vor face dosare daca nu cere nimeni!
    In fapt romanii care deranjeaza sint vizati!

  4. Asta aţi votat, popor de animale sălbatice! 30% PSD, 25% PNL, ce credeaţi că o să se întâmple?

  5. De ce pe voi toți vă ,,scarpină” grija ce se întâmplă cu 0,07% din PIB , da sunteți foarte indulgenți cu ce se fură din 99,93% din PIB ? Evaziunea fiscala anuală de 20 MILIARDE de euro, pierderea fondurilor europene de 10 MILIARDE de euro ar trebui să ocupe agenda cetățeanului , vi se servește aceeași gumă de mestecat de ani de zile, pe care nu mai reușiți să o aruncați ! Stați liniștiți , sunt 100 000 de bugetari și cel puțin 200 000 de privați care câștigă peste ce încasează magistratul ! Și da, are dreptate, cu 2416 procurori nu ai cum să faci justiție !

    • La fel se întâmplă și cu Garda de Mediu cu 450 de angajați prost plătiți……

    • Magistrații au sunt casta cu cele mai multe privilegii din Romania, nu numai că au venituri imense raportat la munca depusă și pensii mai mari decât în occident dar practic nu răspund pentru nimic, toate condamnările CEDO au fost plătite de statul român care nu s-au întors niciodată împotriva magistraților vinovați.

    • Serios popica te pricepi și la cât muncește un magistrat ? Ia spune dumneata , cât muncește? Habar nu ai , după ureche și eu pot spune multe, întâi informează-te , apoi postează ! 99% din condamnările la CEDO sunt datorate legilor proaste făcute de Parlament, mi-aș dori să poți munci dumneata 3 norme ca un magistrat……

    • Am văzut cât de mult muncesc, durează 10 ani un proces,e clar că ai rude sau tu ești magistrat,ia spune-mi care e procentul de încredere în justiție în România,știi că în Constituție e un articol care spune că justiția are obligația să rezolve cauzele in termene rezonabile,10 ani sau până la prescriere e un termene rezonabil?

    • Așa e popica , toți mestecă aceeași gumă ca și tine, eu pot spune ca și tu ai rude care fac evaziune puternică sau de ce nu chiar tu! Dacă nu cunoști ( nici nu te interesezi) și nici nu înțelegi ce am scris e normal să ți se pară că nu se muncește, tocmai am scris și te luminez în continuare : 2416 procurori la 1 000 000 de dosare penale anual și (încă) 2 000 000 de dosare (motivate) anual de 4 400 de judecători! Asta și spune articolul subfinanțare (lipsesc 1 100 de magistrați(din posturile aprobate( deci nefinanțate))) , asta se dorește o justiție slabă ! Și eu pot afirma ( ceva ce poate nu e departe de adevăr) că tu și cu TOATE rudele tale nu ați citit ( și nici nu veți citi) cât a citit (și învățat ) un magistrat de carieră ! Vezi că mai e o gumă pe jos…….

    • Nu sunt destui magistrați pentru că ies la pensie la 50 de ani cu pensie mai mare decât salariul, una din multiplele lor privilegii,cât despre inteligență și citeala marilor magisteri e de ajuns sa te uiți la niste exemple de procurori gen Portocala,Onea sau saltimbancul Danilet niște adevărați profesori universitari, e drept probabil că citesc mult,mult da prost,probabil reviste gen Playboy!

  6. Pentru exemplificare,iată pe ce se duc banii in justiția din România, articolul acesta va lămurește, https://www.riseproject.ro/romania-oaza-de-bani-a-magistratilor-din-uniunea-europeana/.
    Casta magistraților a fost mituita de politicieni cu privilegii exorbitante, rezultate justiției din România sunt penibile,calitatea actului de justiție este abject, putregaiul colcăie inclusiv la CSM care tocmai a avut secretat general pus in mod ilegal un judecător Dragoș Calin cu avere de 1.5 milioane de euro recent numit de PNL secretar de stat în Ministerul Justiției unde cumulează pensia de 6000 de euro cu salariul de 2000 de euro,acest calin are și niște dosare la DIICOT unde sunt înregistrări cu el cum ordona altor judecători ce sentințe sa dea!

  7. Nu sunt destui magistrați pentru că ies la pensie la 50 de ani cu pensie mai mare decât salariul, una din multiplele lor privilegii,cât despre inteligență și citeala marilor magisteri e de ajuns sa te uiți la niste exemple de procurori gen Portocala,Onea sau saltimbancul Danilet niște adevărați profesori universitari, e drept probabil că citesc mult,mult da prost,probabil reviste gen Playboy!

    • Vorbesc unii ca tine care de abia citesc o carte în viața lor și dă lecții altora.stai jos că ești cam inapt

    • Depinde ce citesti, tu probabil citesti Sandra Brown, vezi ca tu nu ai citit nici gramatica limbii romane cum trebuie, se spune dau lectii altora ca e la plural, asa ca mai citeste!

  8. Dupa decizia Curtii de Justitie a UE care a stabilit ca judecatorii trebuie sa fie independenti si nu se supun deciziilor CCR cancerul mafiei USL se regrupeaza rapid pt a limita la minim impactul anchetelor institutiilor anti coruptie impotriva infractorilor si mafiotilor care au jefuit tara,disperarea acestor derbedei de a scapa nepedepsiti cu averile intacte-Sfetnicet-e multi prostalani in tara asta? Multi,câtă frunza si iarbă,toti o apă siun pamant,daca nu ar fi atat de prosti acesti infractori si mafioti ar pieri de foame ca in afara de a fura,jefui,devaliza tara pt a primi pensii speciale si privilegii fara numar nu mai stiu altceva sa facă