G4Media.ro

BREAKING Mirel Palada, condamnat la 9 luni de închisoare cu amânarea aplicării…

BREAKING Mirel Palada, condamnat la 9 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru că l-a lovit pe Mihai Goțiu. Sentința nu e definitivă

Judecătoria Sectorului 1 București l-a condamnat vineri pe Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta, la 9 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei în dosarul în care este acuzat că l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu, potrivit portalului instanțelor.

În plus, instanța a decis că Mirel Palada trebuie să îi plătească lui Goțiu 5.000 de euro daune morale.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Amânarea aplicării pedepsei este o măsura apropiată de aceea a suspendării condiționate. Diferenta este ca in primul caz judecatorul stabileste o pedeapsa și o amâna, iar in al doilea stabilește o pedeapsă si o aplică.

Dosarul în care Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, este cercetat pentru lovirea senatorului USR Mihai Goțiu, a fost trimis în instanță de procurori în luna mai 2020, la peste doi ani după consumarea episodului.

Incidentul s-a petrecut în septembrie 2017, când Palada l-a agresat fizic pe senatorul USR, Mihai Goţiu, în timpul unei pauze publicitare, în contextul în care ambii participau la o emisiune de dezbateri politice la postul B1 TV.

Minuta ședinței:

Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. (4) C.pr.pen. rap. la art. 193 alin. (1) şi (2) C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.pr.pen., stabileşte în sarcina inculpatului PALADA THEODOR MIREL, ….., pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”. În temeiul art. 83 din Codul penal amână aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit conform art. 84 din Codul penal. În baza art. 85 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de către acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului său de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 83 alin. (4) teza ultimă din Codul penal, atrage atenţia inculpatului PALADA THEODOR MIREL asupra dispoziţiilor art. 88 din Codul penal privind revocarea amânării aplicării pedepsei cu consecinţa aplicării pedepsei şi executării pedepsei închisorii în regim de detenţie, în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse de instanţă sau stabilite de lege, în cazul în care nu se îndeplinesc integral obligaţiile civile stabilite de instanţă până la expirarea termenului de supraveghere, precum şi în cazul în care inculpatul mai săvârşeşte o infracţiune pe parcursul termenului de supraveghere. Ia act că persoana vătămată Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan nu s-a constituit parte civilă.
În baza art. 397 alin. 1 C.proc.pen. şi art. 25 alin.1 C.proc.pen., art. 1349 alin. 1 şi 2 C.civ. şi art. 1357 C.civ., admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă GOŢIU REMUS MIHAI şi obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 5000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) cu titlu de daune morale. În baza art. 274 alin. (1) din Codul de procedură penală, obligă pe inculpatul PALADA THEODOR MIREL la plata către stat a sumei de 1500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat (800 lei din faza de urmărire penală şi 700 lei din faza de cameră preliminară şi judecată). În temeiul art. 276 alin. 2 C.pr.pen., obligă inculpatul PALADA THEODOR MIREL la plata sumei de 2400 de lei, către partea civilă GOŢIU REMUS MIHAI, cu titlu de cheltuieli judiciare făcute de către aceasta. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 18.12.2020.

”MIRACOL”?! Vă vine să credeți? După 2 (doi) ani și 8 (opt) luni, începe, în sfârșit, procesul cu Mirel Palada. Am fost atacat și lovit de fostul purtător de vorbe al unui Guvern PSD, în studioul televiziunii B1, pe data de 14 septembrie 2017. Am primit comunicarea legată de începerea procesului, astăzi, 27 mai 2020. Da, au trecut doi ani și opt luni până când organele de cercetări penale, procurori și polițiști, au reușit să finalizeze ”MARELE” dosar de loviri. Sunt curios de câte ori au fost nevoiți să vadă și să revadă înregistrările cu agresiunea, văzute de sute de mii și milioane de cetățeni, că le-au reluat toate televiziunile. Aș vrea să știu de câte ori au vorbit cu martorii și ce expertize de pixeli și megapixeli au făcut de a fost nevoie de atâta timp pentru a finaliza un asemenea dosar ”complex”, a scris Goțiu pe Facebook la momentul trimiterii dosarului în judecată.

Ce înseamnă aplicarea amânării pedepsei?

Articolul 83 din Codul Penal

(1) Instanța poate dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiții:

a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracțiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani; Jurisprudență, Reviste (4)

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepția cazurilor prevăzute în art. 42 lit. a) și lit. b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare; Admiteri hotărâri prealabile (1), Respingeri de neconstituționalitate (1), Jurisprudență, Reviste (5), Comentarii expert (2)

c) infractorul și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității; Respingeri hotărâri prealabile (1), Respingeri de neconstituționalitate (1), Jurisprudență, Reviste (5)

d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, instanța apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

(2) Nu se poate dispune amânarea aplicării pedepsei dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea săvârșită este de 7 ani sau mai mare sau dacă infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanților. Respingeri de neconstituționalitate (5), Jurisprudență, Reviste (7), Modele (1)

(3) Amânarea aplicării pedepsei închisorii atrage și amânarea aplicării amenzii care însoțește pedeapsa închisorii în condițiile art.

(4) Este obligatorie prezentarea motivelor pe care s-a întemeiat condamnarea, precum și a celor ce au determinat amânarea aplicării pedepsei și atenționarea infractorului asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligațiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.

 

Foto: Captură B1 TV

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Justitia de KKo din Romania.
  Mai era putin si mureau partile de batranete.

 2. Românie țara mea de ..tâlhari și bătăuși pesediști , țara mea de torționari cu pensii gigantice și fii de torționari deputați propuși ca primsinistru ..
  Țara tuturor bătăușilor și interlopilor aleși cu trejde proșente… dacă îmi aleg un SENATOR pesede de ”căpăcit” în direct la o emisiune tv de mare audiență primesc mai puțin decât pumni în cap a luat fesenistul ?

 3. Boxerul Mirel Palada inca mai face spectacol pe Romania TV.

 4. Celebrul cuplu de comici Tociu si Palade, pardon Gotiu si Palada 😁

 5. Sa zici mersi, jupane., 2 ani jumate e chiar rapid. Mie bulangii posesori de pensii speciale mi au transmis la 10 ani de la plângerea penală ca fapta s a prescris, raman cu banii nerecuperati. Justiția, fa-te ca muncești:)

 6. Cum să te cheme Mirel… adică un fel de Mirela, dar deghizată în bărbat… sau un fel de bărbat deghizat în Mirela… Numele acesta naște o mulțime e controverse de fiecare dată când îl întâlnesc. Mirel…

  Și-ar putea imagina cineva pe James Bond prezentându-se:

  – Mirel… Mirel de la Mirela..

  ???

  • @Șocant este altceva – nu, maaa, socant este altceva, cat de multi idioti ca tine sunt pe lume. Ma asteptam sa zici ceva de personaj, poate de caracterul lui, poate de faptele lui, da nu, tu vii si dai cu mucii in fasole pe romaneste. Ce sula are numele lui cu ce e in articol? Dar tu, in deficienta ta, te-ai gandit ca sunt o gramada de baieti in tara asta (si in lume, apropo, numele are origini franceze si inseamna printre altele rebel) care au acest nume? Si vii tu, idiotul de serviciu, sa faci praf numele asta purtat de o gramada de oameni, unii mai buni, altii mai rai…

  • La cât ești de afectată și pe stop e clar că și pe tine te cheamă tot Mirel… La fel ca Mirel din articol ești o dovadă vie despre cum e posibil să te cheme Mirel…

   Da chiar! Cum e posibil să te cheme Mirel, Mirel?

 7. Subsemnatul Alifie Ionel, întreb pentru un prieten: dacă un fost preşedinte al României este trimis la închisoare, SPP îi va asigura serviciul protecţie şi pază pe durata executării pedepsei, sau i-l voi asigura eu?

  • Nea Alifie,
   Nu te băga ! Paza și protecția lui nea Nelu va fi asigurată de GRU, așa cum i se cuvine unui fost ofițer de rang inalt…

 8. …Mirel Palada, o caricatura lista „comici vesti ai ecranului”…Un gainat de pescarus, „care ca maine” va fi lizibil pe listete ” lu partidu HAURU Soaoaica „…

 9. Bizonul Palade impreuna cu media controlata de mafioti reprezinta modelul de politician care a parazitat finantele si resursele Romaniei prin coruptie in ultimii 30 de ani.
  Speram ca sentinta definitiva sa fie cu condamnare!💪 💪💪💪💪💪💪🇷🇴🇪🇺🇺🇸🇷🇴🇪🇺🇺🇸🇷🇴

 10. Nu exista justitie in Romania, doar slugile politrucilor. Un popor slugarnic si ticalos.

 11. Eu daca ii dadeam o palma lui Palada construiau o parnaie numai pt mine si ma bagau sub ea.O faceau noua sa fie siguri ca stau tot termenul.Si faceam si vreo 2 ani asa lejer.
  Deci sa fie clar,asta a facut-o unui PARLAMENTAR roman taticule.Ganditi-va ce isi permit sa ne faca NOUA,neica nimeni,daca unuia cu putere reala in stat ii fac asa ceva si pe bune nu patesc nimic.

 12. Păi normal că l au apucat dracii când a văzut că umflatul bosketar doarme pe el și că și face duș în parlament, cel puțin dacă reușea să l strângă puțin de beregată să grohăie ca un mistreț ce e.

 13. 🤣🤣🤣Sa l vedem acum pe pufosu’ palada cum se apleaca dupa sapun la bulau!

  • Lundzer, mai „citeste” o data stirea. pocnitoarea a primit cu „amanare”. deci nu te pregati pentru „dush”.

 14. Acum câteva săptămâni Mirel Palada a mai fost condamnat cu suspendare pentru altă faptă. Ar fi fost fain ca asta de-acum să fi fost definitivă și fără amânare, că la două cu suspendare a doua se transformă în executare.

 15. Mai bine mai tarziu decat niciodata

 16. Este o decizie exagerata!!!
  Omul nu are discernamant, e dus cu capul,plecat de acasă cu sorcova….etc
  Trebuia trimis la balamuc acest SENIL Palada.

 17. Palada are o privire de parcă nu ar avea toate ţiglele pe casă. Îţi dai seama ce duhuri/voci i-au comandat să îl atace pe bietul Goţiu… Vedea în el întruparea tuturor relelor. Pe mine mă miră cum de nu fost cooptat în AUR deja. Era la el acasă acolo. O lua pe Şoşoacă de şoşoacă şi i-o dădea la şoşoacă, Şoşoacă lui – că e mai mare! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Ai subliniat esenţialul in cazul lui Palada: deranjul lui mental grav, lipsa lui totală de empatie, de autocontrol. O Şoşoacă in versiune masculină, un ratat.

 18. un pumn foarte scump, 5000 de euro

  • De-acuma faci pușcărie din orice cacat. Ce să-ți spun, l-a tras oleacă de par în studio pe pletosu’ ăla, și ia 9 luni. Păi certuri de astea se întâmplă zilnic în foarte multe cazuri, din varii motive..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.