G4Media.ro

Bloomberg: Germania va plasa o comandă de tancuri Leopard în valoare de…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Fric.matej

Bloomberg: Germania va plasa o comandă de tancuri Leopard în valoare de până la 3,2 miliarde de dolari

Germania este pe cale să comande 18 tancuri de luptă principale Leopard 2 pentru a înlocui unitățile trimise în Ucraina, cu o opțiune pentru încă 105 de bucăți, la un cost total de aproximativ 2,9 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari), potrivit unor persoane familiarizate cu acest plan, citate de Bloomberg.

Comisia pentru buget din camera inferioară a parlamentului german ar urma să aprobe comanda inițială de 18 tancuri – în valoare de aproximativ 525 de milioane de euro – la sfârșitul acestei luni, au declarat aceste persoane, care au cerut să nu fie identificate, discutând despre informații confidențiale.

Comanda este cea mai recentă dintr-un efort mai larg de modernizare a forțelor armate germane, declanșat de războiul Rusiei în Ucraina. Pe lângă bugetul anual pentru apărare de aproximativ 50 de miliarde de euro, coaliția de guvernare a cancelarului Olaf Scholz a creat un fond special în valoare de 100 de miliarde de euro pentru a încerca să inverseze anii de subinvestiții în armată.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării a confirmat că guvernul se află în discuții avansate pentru a cumpăra 18 tancuri Leopard pentru a le înlocui pe cele trimise în Ucraina. Ea a refuzat să comenteze detaliile financiare ale comenzii, spunând că discuțiile sunt încă în curs de desfășurare.

Tancul Leopard este construit de Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, iar Rheinmetall AG furnizează componente, inclusiv tunul, iar MTU Solutions – o unitate a Rolls-Royce Holdings Plc – sistemele de propulsie. Un purtător de cuvânt al KMW a refuzat să comenteze, în timp ce purtătorii de cuvânt ai Rheinmetall nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Legiuitorii germani au aprobat săptămâna aceasta achiziționarea a 50 de vehicule de luptă de infanterie Puma la un cost de 1,5 miliarde de euro, iar ministrul apărării Boris Pistorius a evocat perspectiva unei alte comenzi în cursul acestui an.

Contractul pentru Puma include o opțiune pentru 61 de unități suplimentare, ceea ce duce totalul comandat la 111, au declarat persoanele menționate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...