G4Media.ro

Biserica vinde în Franța mai multe proprietăți pentru a compensa victimele pedofiliei…

Sursa foto: Unsplash / Les Corpographes

Biserica vinde în Franța mai multe proprietăți pentru a compensa victimele pedofiliei preoților. Se dorește alocarea a 20 de milioane de euro, la începutul anul 2022

Conferința Episcopilor Franței vrea să aloce primele 20 de milioane de euro la începutul anului 2022 pentru a acoperi cheltuielile unui fond care despăgubește victimele pedofiliei preoților francezi, anunță Corriere della Sera.

O anchetă a dezvăluit că peste 330.000 de minori au fost agresați sexual în instituțiile catolice din anii 1950.

Banii vor fi folosiți pentru a alimenta fondul Selam (Ajutorarea și lupta împotriva abuzului asupra copiilor), iar ziarul Le Parisien dezvăluie deja primele tranzacții imobiliare în urma cărora vor fi strânși acești bani.

Episcopul de Créteil, de la marginea Parisului, de exemplu, a decis să-și părăsească locuința personală și să o scoată la vânzare: este o casă de 250 de metri pătrați și cinci camere lângă râul Marne.

Două milioane de euro urmează să fie alocați de eparhia Parisului, din banii strânși din chiriile activelor imobiliare. O parte din aceste proprietăți, însă, urmează să fie scoase la vânzare, așa cum sa întâmplat la Créteil, pentru a compensa miile de victime care solicită compensații financiare.

Reședința oficială a arhiepiscopului Parisului, locație unde funcționează și ambasada Italiei, ar urma să fie și ea scoasă la vânzare. Clădirea construită în secolul al XIX-lea și lăsată moștenire episcopiei de o văduvă pariziană bogată este evaluată la aproximativ 50 de milioane de euro.

Nu departe de aceasta se află clădirea care găzduiește Conferința Episcopală Franceză. Șapte etaje, un amfiteatru de 200 de locuri, cumpărată în 2004 cu 36,5 milioane, ar putea valora astăzi peste 50 de milioane de euro.

Şeful unei comisii independente care investighează abuzul sexual asupra copiilor în Biserica Catolică Franceză a spus că aproximativ 3.000 de pedofili au acţionat în instituţie începând cu 1950, potrivit The Guardian, citată de Rador.

Cu câteva zile înainte de publicarea raportului, Jean-Marc Sauvé a spus că anchetele comisiei au descoperit între 2.900 şi 3.200 de pedofili preoţi şi alţi membri ai bisericii, adăugând că acesta este „minimul estimat”.

Sursa foto: Unsplash / Les Corpographes

Citește și:

RAPORT Aproximativ 3.000 de pedofili au acționat în Biserica Catolică Franceză începând cu 1950 / O anchetă a concluzionat că această cifră reprezintă ”minimul estimat”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ce oameni nebuni. Bisericile nu sunt ale bisericii catolice ci ale comunității. Cum sa vinzi tu lucrul altuia pt a plăti pagubele provocate de niște nebuni.
    Pedepsiți nebunii și lăsați în pace bisericile.

  2. Vest Europenii de când au devenit păgâni oricum își vând bisericile și sunt transformate în librării și moschei.

    • Pedofilii nu au granite. Vedeti pedofilii de la Episcopia Husilor… BOR a ascuns repede cazul, dar luand masuri cat se poate de light.

    • Nu ca fundamentaliștii ortodocși care se târăsc în genunchi în jurul silozurilor pictate pe interior. Ce fraieri și vesticii ăștia, nu Ivane?