G4Media.ro

RAPORT Aproximativ 3.000 de pedofili au acționat în Biserica Catolică Franceză începând…

Sursa Foto: Deutsche Welle

RAPORT Aproximativ 3.000 de pedofili au acționat în Biserica Catolică Franceză începând cu 1950 / O anchetă a concluzionat că această cifră reprezintă ”minimul estimat”

Şeful unei comisii independente care investighează abuzul sexual asupra copiilor în Biserica Catolică Franceză a spus că aproximativ 3.000 de pedofili au acţionat în instituţie începând cu 1950, potrivit The Guardian, citată de Rador.

Cu câteva zile înainte de publicarea raportului, Jean-Marc Sauvé a spus că anchetele comisiei au descoperit între 2.900 şi 3.200 de pedofili preoţi şi alţi membri ai bisericii, adăugând că acesta este „minimul estimat”.

Sauvé a declarat pentru Agence-France Presse că raportul de 2.900 de pagini, bazat pe arhivele poliţiei, bisericii şi tribunalelor şi pe interviuri cu martori, care urmează să fie publicat marţi, a încercat să cuantifice atât numărul infractorilor, cât şi pe al victimelor.

Raportul a analizat şi „mecanismele, îndeosebi instituţionale şi culturale” din biserica ce a permis pedofililor să rămână şi oferă 45 de propuneri, a adăugat el.

Comisia, alcătuită din 22 de profesionişti juridici, medici, istorici, sociologi şi teologi, a fost formată în 2018, după ce Papa Francisc a adoptat o măsură importantă care impune celor care au cunoştinţă de abuzuri comise în Biserică să le raporteze superiorilor.

O linie telefonică înfiinţată în iunie 2019 pentru victimele din Franţa a contorizat 6.500 de apeluri în primele 17 luni.

Toate acestea însă i-au făcut pe mulţi francezi să se întrebe dacă procurorii vor formula acuzaţii.

Nu este clar ce măsuri va lua biserica împotriva acestor infractori, în multe cazuri punerea sub acuzare nefiind posibilă din cauza regulii de prescpţie a faptelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Asta e diferenta intre ortodoxie si catolicism , in timp ce ortodoxia pedepseste pedofilia si dezaxatii genetic, catolicismul intretine LGBT si pedofilia .

  • Cred că l-ai uitat pe Pomohaci, nu? Doar pentru că studiul este despre catolicism nu înseamnă ca nu se întâmplă și la ortodocși

  • Ninjalaii nostri manelisti sunt mai periculosi.

  • La fel se intampla si la ortodoxie. Sunt zeci de cazuri in tara. Cititi si le descoperiti.
   Diferenta este ca la ortodoxie , biserica si clerul incearca sa le ascunda.

 2. In numele credintei? O fi vre o forma de ofrandă?? Oare asa o fi și la ortodocși,musulmani??? 😈😈 Sigur se păstrează proportiile. Parca dracu nu mai e asa de rău.

 3. Nu e vb de ei sau noi. Mecanismul este acelasi: reprimarea sexuala naște monstri pe termen lung

  • Mai complet spus: reprimarea sexuala in conditiile in care etapele firesti ale dezvoltarii sexuale nu au fost parcurse. Dacă dezvoltarea sexuala este stopata la 10-12 ani viitorul adult devine pedofil