G4Media.ro

Bill Gates finanțează cu câteva miliarde de dolari construirea a șapte fabrici…

Bill Gates finanțează cu câteva miliarde de dolari construirea a șapte fabrici pentru producerea unui vaccin anti-coronavirus, deși știe că unele vor fi inutilizabile

Miliardarul american Bill Gates a anunțat vineri că va finanța, prin fundația sa, construirea a șapte fabrici pentru șapte vaccinuri anti-coronavirus aflate în teste (vaccinuri – candidat), anunță Business Insider, care citează un clip video făcut public de Gates. Fundația deținută de Bill și Melinda Gates este cunoscută pentru finanțarea multor cercetări legate de epidemii.

Fondatorul Microsoft a declarat că e conștient de faptul că în final probabil doar două vaccinuri vor fi alese pentru producția în masă, ceea ce înseamnă că restul de cinci fabrici pe care le construiește se vor fi dovedit inutile.

Cu toate acestea, Gates a spus că e important ca toate cele șapte vaccinuri – candidat să aibă la dispoziție o fabrică în caz că vreunul dintre ele va ajunge la producția de masă.

”Chiar dacă vor fi alese doar două vaccinuri, finanțăm toate cele șapte fabrici ca să nu pierdem timpul așteptând întâi vaccinul bun și construind abia apoi fabrica”, a spus Gates.

Cât despre pierderea banilor pentru fabricile care se vor dovedi inutile, Gates a spus că ”în situația în care se pierd mii de vieți și trilioane de dolari, merită să riscăm pierderea câtorva miliarde de dolari”.

Foto: Bill și Melinda Gates / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Cum se produce o epidemie, imediat apar prostii sa spuna ca totul a fost intentionat.

  De ce? Pentru ca sunt prosti.

 2. Inca din 2007 a fost publicat un studiu care atentiona despre consumul animalelor exotice.
  Sursa: https://cmr.asm.org/content/cmr/20/4/660.full.pdf
  Din stiudiu:„Bats also are being increasingly recognized as reservoir hosts for viruses which can cross species barriers (i.e., “spill over”) to infect humans and other domestic and wild mammals.”

  Probabil ca nu stiti engleza si va luati informatiile doar de la Latrina 3, asa ca acest comentariu e degeaba pentru dvs.

 3. Luati si cititi https://cmr.asm.org/content/cmr/20/4/660.full.pdf cum suntem atentionati inca din 2007 sa nu mai consumam animale exotice.

  • Nu sunt sigur dar parca am citit o stire ca in china vor sa interzica oamenilor sa mai manance caini si pisici. Ar fi un pas mic dar totusi un pas

 4. Omul a vorbit despre pandemie de multi ani buni. De ce? Pentru majoritatea ii doare numai de consumul lor si banii lor. Acuma, te-ai gandit unde sa dai sa crape.

  E unul din putinii oameni bogati de pe planeta care a inceput sa utilizeze majoritatea banilor in caritate, fara nici un profit.

  Cand ai sa faci ce face el, o sa te credem si noi. Pana atunci, ia si cerceteaza, adevarul, ca sa nu ramai bou cum dai dovada azi.

 5. Minte de miliardar…un vizionar ingenios, un optimist inteligent, cu o inteligenta iesita din comun, unul dintre cei mai generosi miliardari din toate timpurile…

 6. Gastile de trolache batute in cap , oohh bogatasii astia se ascund pe insule cu banii lor si nu dau nimic, nu ajuta cu nimic.
  Cand anunta ca arunca in lupta impotriva pandemiei miliarde de dolari, ooohhh, sigur ei au facut virusul ca sa faca profit cu un medicament pe care-l vor descoperi sau il aveau deja.
  Pe bune, mama idiotilor e tot timpul insarcinata?!

 7. Respect pentru Bill Gates un multimiliardar in USD , realizat in domeniul informaticii si care are o viziune umana a lumii si vremurilor.
  Dar miliardarii nostrii care dau tunuri cu ajutorul statului, au ei vreo viziune sau competenta echivalenta cu Bill Gates ?

 8. Daca-i asa, o sa-l iert pt Windows3.1!

 9. Sigur , si marmota invelea ciocolata în staniol !

 10. Mi se pare ciudat, de ce ar investi Bill in capacitati de productie? De unde stie Bill ca va avea patentul vaccinului daca el va fi inventat? Sau este sigur ca tot una din companiile lui va submite prima patentul? In plus, de ce am crede ca aceasta investitie (in fabrici) este un act de caritate? Am impresia ca asta e de fapt cea mai mare afacere a secolului, cu un profit potential de 10-15 miliarde in maxim 18 luni. Bill e cinic cand spune ca nu-l intereseaza daca pierde cateva miliarde…

  • Inainte de a comenta, te invit sa citesti ce a facut Bill Gates, cu averea lui, pe parcursul anilor si o sa iti schimbi singur parerea.

  • F.corect! Cine este interesat poate cauta afirmatiile marelui Gates la conferinta TED din 2010 in care afirma clar ca un vaccin eficient ar putea reduce populatia planetei cu 10-15%!

 11. https://youtu.be/6Af6b_wyiwI

  Omul e implicat in eradicarea malariei in Africa si stie ce vorbește. . DAR proști nu se bazeaza pe știința, ei au reusit fara deci nu e nevoie de stiinta asa ca lor le pute a bani oriunde e vorba de ceva, in clusiv știința. . . ca sa nu mai zic istoriw, vezi gripa spaniola : https://youtu.be/3x1aLAw_xkY

 12. Sunteti aici unul mai prost ca altul. De faptul ca acum cateva luni ardeau Amazonul si Australia iar japonezii eliberau apa de la Fukushima, in ocean + impactul devastator al acestor evenimente, nu mai vorbește nici dracul. Virusul asta e apa de ploaie pe langa ce urmează.