G4Media.ro

Bilanțul protestelor de marți seara: 78 de manifestații în 39 de județe,…

Bilanțul protestelor de marți seara: 78 de manifestații în 39 de județe, plus Capitala / La protestele antirestricții au participat aproximativ 14.000 de persoane, au fost aplicate 1.300 de sancțiuni

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat, miercuri dimineață, bilanțul protestelor antiresctricții organizate marți seara în mai multe localități din țară, afirmând că printre protestatari s-au aflat instigatori care au provocat forțele de ordine.

„Dreptul la libera exprimare este un drept garantat prin Constituție. Din păcate, acest drept a fost înțeles greșit de către o minoritate, o minoritate care, din păcate, a ales să se exprime violent. Am văzut ce s-a întâmplat cu această minoritate, au instigat în permanență, au provocat forțele de ordine, au provicat statul, într-un cuvânt”, a declarat Lucian Bode, în fața Ministerului de Interne.

Ministrul a susținut că forțele de ordine au acționat „cu calm”, dar și cu fermitate când s-a încălcat legea.

Potrivit ministrului de Interne, marți seara au fost proteste în 78 de localități din 39 de județe, la care au participat aproximativ 14.000 de persoane.

Pentru diferite încălcări ale legilor, au fost date 1.300 de sancțiuni, în valoare de 670.000 de lei.

Lucian Bode a spus cu au fost comise 11 infracțiuni pentru care au fost deschise dosare penale. În București, sunt 2 dosare penale, pentru furt și distrugere, și au fost aplicate 131 de sancțiuni.

„De luni până marți s-a înjumătățit numărul celor care protestează, dar dacă vor fi 100, 200 de protestatari îi asigur că le vom respecta dreptul de se amanifesta, de a se exprima, cu condiția să respecte toate prevederile legale în vigoare”, a spus Lucian Bode.

Luni seara, au fost proteste în 76 de localități în 38 de județe, plus București, la care au participat aproximativ 31.000 de persoane.

Sursa foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Au fost 25.000 de jandarmi si 1000 de amenzi!
  Pe care nu le va plati niciun derbedeu!
  Autorii devastarilor nu au fost găsiți?

 2. Trebuie data imediat o Ordonanta de URGENTA prin care sa se mareasca de zeci de ori amenzile date celor care incita la nerespectarea masurilor de protejare pe timp de pandemie.

  Trebuie dat imediat OUG prin care sa se faca dosare penale, cu termen rapid de solutionare, a celor care organizeaza adunari prin care se incita la nerespectarea masurilor de protejare pe timp de pandemie.

  Trebuie dat imediat OUG prin care persoanele amendate ca au participat la astfel de proteste sa PLATEASCA INTEGRAL costul tratamentului in cazul in care ajung la ATI sau in spital din cauza COVID

  Trebuie schimbati de urgenta sefii Jandarmeriei iar jandarmii sa fie permutati pe durata serviciului in alte judete limitrofe

  NU ESTE NORMAL CA LA ORA 1.00 NOAPTEA SA URLE SIRENE SI SA MARSALUIASCA INDIVIZI DEZAXATI PRIN ORASE, IN PLINA PANDEMIE, iar institutiile statului sa nu ia masuri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.