G4Media.ro

Bilanț negru pentru cercetare: nici un proiect românesc nu a primit finanțare…

Bilanț negru pentru cercetare: nici un proiect românesc nu a primit finanțare din linia de 600 de milioane de euro a UE

Nici un proiect de cercetare din România nu a câștigat concursul de finanțare cu fonduri europene lansat de European Research Council, un organism public pentru finanțarea cercetărilor științifice și tehnologice efectuate în cadrul Uniunii Europene. Lista celor 301 proiecte câștigătoare e dominată de marile universități și centre de cercetare din UE, Elveția și Israel, potrivit unui comunicat al instituției.

România e printre țările cu zero proiecte alături de Bulgaria, Slovenia, Slovacia ori Malta. Țările cu cele mai multe proiecte finanțate sunt Germania, Marea Britanie și Franța.

Linia de finanțare e în valoare de 600 de milioane de euro și e parte din programul Horizon 2020 al Comisiei Europene.

Proiectele selectate pentru finanțare acoperă o paletă largă de domenii, de la științele vieții la inginerie, de la schimbări climatice la științe umane.

European Research Council a primit 2.453 de proiecte din care a selectat 301, finanțarea medie fiind de 2 milioane de euro.

European Research Council este condus de un consiliu indepedendent, președinte fiind profesorul Jean-Pierre Bourguignon. Bugetul său total pentru perioada 2014 – 2020 e de peste 13 miliarde de euro.

Citește aici lista completă a proiectelor selectate pentru finanțare

Foto: Cercetători europeni (Pixabay.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Toate universitatile Romanesti de stat trebuie sa treaca printr-o lustratie pe doua componente:
  – politica (eliminarea politicii)
  – competent (eliminarea incompetentilor si impostorilor – chiar si 90% sau 100% unde este cazul, si angajarea numai a celor competenti – demonstrat pe baza criteriilor normale la universitatile din top 50 ale lumii).

  • Aberezi de ragi.La fel ca dobanzile in domeniul bancar, boicotarea produselor romanesti de catre lanturile de hipermacheturi, etc cercetarea romaneasca trebuie distrusa in folosul tarilor de rangul I.

  • @OMV
   nu ti-ai luat pastilele azi, asa-i?

  • OMV, esti dovada vie a ceea ce produce sublimul invatamant romanesc.

 2. OMV esti dovada vie ca Romania a primit exact cat merita in domeniul cercetarii. Cica „cercetarea romaneasca trebuie distrusa”. Ce sa distrugi?! Cum vrei sa ai cercetare cand universitatile sunt submediocre iar scoala doctorala romaneasca este o gluma la fel de proasta ca universitatea din care face parte. Multumiti-i tov Kati&psd&gasca de politruci universitari pentru „dezvoltarea multilaterala a invatamantului romanesc si in special a fabricilor de diplome”. Nimeni nu ne-a distrus invatamantul, sanatate, administratia, economia, etc, doar romanii prosti(ti) de liderii lor corupti si lacomi. In rest doar vorbe in vant…

  • Oare cine este în spatele tov Kati&psd&gasca de politruci universitari? Vă răspund tot eu pentru că vreau să păstrez aerul respirabil, presupunând că, spus popular, vă veți scăpa pre dumneavoastră înșivă: serviciile, continuatoare ale „fostului conglomerat DSS & DGIA”!!! Ca să știți pe ce lume sunteți: DSS = Departamentul Securității Statului, DGIA = denumirea actuală a DIA = Direcția de Informații a Armatei!!! Erau și sunt „brațul înarmat al oficialei clase politice din România”. Nenorocirea așa-zisei cercetări științifice românești vine de acolo că politruci militauri români, spre deosebire de cei din țări cât de cât normale psihiatric, chiar la nivel de Bulgaria, fosta Yugoslavia, sunt 90% niște idioți eminenți de o incompetență crasă!!! Ca să dau un singur exemplu: General de Brigadă ** (două stele) Dr. Ing. Marius Eugen Opran. Acum un an, un an și jumătate, acest fost consilier pentru dezvoltare durabilă al lui Iliescu, parlagea la TVR1, live, despre arma laser. Era interfața României cu cercetarea științifică NATO. În toată viața lui nu a realizat vreun laser, darmite un fiber laser cum sunt cele folosite la Laser Tactical Weapon. Generalul Dr. Ing., Retired, adică pensionat, născut pe undeva lângă Videle, la o dată secretă, conspirată, din perioada 19-24 august 1944, era „afiliat” la ELI-NP, la CETAL, la INFLPR, la UPB, având ceva între 8 și 12 contracte 1/2 normă pentru truda lui. Avea nevoie sărăcuțul de el, întreținea pentru cele două vile din Bruxelles și Cotroceni era mare. Muncea săracul peste 48 de ore zilnic!!! Era (este?) Profesor la UPB, la o catedră proaspăt înființată unde niște „ștudenții f.f. speciali” învăța, cred că or mai fi învățând și acum, despre dirijarea energiei. Pentru completitudine, s-ar mai pune o întrebare: când a semnat Rectorul UPB, Costoiu, ca futecist dă omenie de tip nou, angajamentul de informator al Secu? Într-a 11-a sau a 12-a? Știți, Costoiu care prepuța, pardon, interfața administrativă a lui Kati pe care o pomeneați cu osârdie.

 3. Din baruri si cluburi nu faci cercetare.Vedeti ca iar au luat-o cu doctoratele pe genunchi facute.Tot felul de fufite facute directoare pe la institutii de stat incep sa-si dea doctorate.
  Ele blana fiind.

 4. John Doe, asta e adevarul, din nefericire. Toate institutiile publice sunt pline de incompetenti care dau vina pe altii, in timp ce inteligentele tarii isi cauta rostul acolo unde sunt apreciate la adevarata valoare.
  Tot mai des aud in ultima vreme ca UE nu doreste sa se dezvolte tara asta, nu vrea sa avem autostrazi si cai ferate.
  Eu cred ca UE refuza sa dea bani ca sa fie furati de impostori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.