G4Media.ro

Bihor: Turist din Polonia, accidentat pe munte / Bărbatul a avut o…

sursa foto: Facebook/Salvamont Bihor

Bihor: Turist din Polonia, accidentat pe munte / Bărbatul a avut o luxaţie de umăr şi prezenta dureri puternice dar a refuzat chemarea unei ambulanţe

Un turist din Polonia s-a accidentat pe munte, în zona turistică Padiş, în Bihor, fiind solicitată intervenţia Serviciului Salvamont. Bărbatul a avut o luxaţie de umăr şi prezenta dureri puternice, însă după acordarea primului ajutor, acesta a precizat că nu doreşte chemarea unei ambulanţe, el plecând cu grupul din care făcea parte, la cabana unde era cazat, relatează news.ro

Un apel la numărul de urgenţe 112 a alertat Serviciul Salvamont, marţi seară.

”În jurul orei 20 echipa de salvatori a ajuns la victimă şi s-a constatat că aceasta prezenta o luxaţie de umăr şi acuza dureri puternice. I s-a acordat primul ajutor, iar apoi grupul a fost condus până la punctul Salvamont din Glăvoi.  Dat fiind că,  după imobilizarea umărului,  starea accidentatului se îmbunătăţise substanţial, polonezii au precizat că nu doresc chemarea unei ambulanţe şi au plecat mai departe, la cabana unde erau cazaţi”, transmite Salvamont Bihor.

Salvatorii montani atrag atenţia că acest traseu este unul dificil şi necesită atenţie maximă, dar şi experienţă în parcurgerea lui.

”Atragem, din nou, atenţia turiştilor că traseul respectiv este unul dintre cele mai solicitante trasee din zona turistică Padiş, atât ca lungime cât şi ca diferenţă de nivel, vremea caniculară şi ploile abundente din ultima perioadă fiind un handicap suplimentar pentru turişti. Ca atare, traseul trebuie abordat cu prudenţă şi numai de persoane cu experienţă în turismul montan pedestru echipaţi corespunzător. În ultimele 2 săptămâni salvamontiştii bihoreni au avut aproape zilnic intervenţii pe acest traseu, în cele mai multe cazuri fiind vorba de persoane epuizate fizic şi deshidratate, factori favorizanţi pentru producerea de accidente grave”, mai arată Salvamont Bihor.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter