G4Media.ro

Bihor: Doar 25% dintre angajaţii ISU şi 33% dintre cei ai Ambulanţei…

Foto: SMURD

Bihor: Doar 25% dintre angajaţii ISU şi 33% dintre cei ai Ambulanţei s-au vaccinat

Prefectul Dumitru Ţiplea a apreciat, joi, ca nesatisfăcător procentul de persoane vaccinate în judeţul Bihor de doar 13% din populaţie, dar şi pe cele ale angajaţilor vaccinaţi din instituţiile publice, el solicitând directorilor acestora o implicare mai mare.

„Vă rog să vă aplecaţi serios asupra acestei situaţii. Nu mă pot abţine să nu dau un exemplu, cel al Ambulanţei. Doar 33% personal vaccinat este greu de acceptat, cu atât mai mult cu cât angajaţii lucrează direct cu persoane confirmate cu COVID. Vaccinarea este un obiectiv principal al judeţului”, a subliniat prefectul Dumitru Ţiplea, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

Directorii sau reprezentanţii celor 40 de instituţii au precizat, pe rând, numărul de persoane vaccinate din rândul angajaţilor şi procentul acestora, majoritatea raportând între 25 -35%, cel mult 54 – 56%. De exemplu, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie – 40% (din 477 angajaţi) sunt vaccinaţi, la ISU Bihor – 25%, Poliţia de Frontieră – 37,2%.

Potrivit reprezentantului DSP Bihor, dr. Călin Soane, medic şef în cadrul direcţiei, cifrele statistice despre pandemia COVID în judeţ arată că infecţia scade ca număr pe zi ce trece, iar campania de vaccinare anti-COVID înaintează, ajungând joi la 114.649 de persoane vaccinate, dintre care 94.226 cu ambele doze, circa 13% din populaţia eligibilă, „un procent nesatisfăcător”, a precizat el.

Doctorul Sonea a menţionat că, pe primul loc în preferinţele de vaccinare, se află serul Pfizer (peste 156.000 de doze), urmat de Moderna (24.000), Astra Zeneca (19.000) şi Johnson&Johnson (4.000).

Potrivit informării comune de joi, trimisă de Prefectură şi DSP Bihor, doar trei bihoreni au fost diagnosticaţi în ultimele 24 de ore cu COVID-19, în urma efectuării a 423 de teste.

Numărul cazurilor active din Bihor a ajuns la 283, dintre care 15 (cu 7 mai puţin faţă de ziua anterioară) sunt în stare gravă, în secţii de Anestezie-Terapie Intensivă.

Numărul total al cazurilor de la începutul pandemiei a ajuns în judeţ la 29.245, dintre care 27.526 s-au vindecat (cu 25 mai mult decât miercuri), iar 1.436 (cu 3 mai mulţi decât ziua precedentă) au decedat.

Cele mai multe cazuri active, 126, sunt în Oradea, municipiul reşedinţă de judeţ ajungând la o incidenţă de 0,56 cazuri COVID la mia de locuitori.

În judeţ există în continuare doar două localităţi cu incidenţa peste 3 la mie: Copăcel (rată de infectări 3,64 şi 8 cazuri) şi oraşul Vaşcău (3,36 la mie, tot 8 cazuri).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Așa e și în Teleorman, la spitalul Covid s-au vaccinat doar câțiva iar guvernul spune că 90% din personalul medical e vaccinat. Poate încep să iasă datele reale.

  2. Desfiintati isu bihor si ambulanta, asa ceva este de neimaginat!!!!

    • Si sa puna in loc hipsteri vaccinati, care sa lucreze voluntar, pentru binele general. Sau expertii in Excell din cladirile de birouri.

    • Exact. Si vor lucra hipsteri vaccinati, evident voluntar, asa-i?

  3. O stea si ocoliti! Cine se cred, oameni liberi?

    • Stii cum e, libertatea lor se opreste unde incepe libertatea mea. Daca sunt un bolnav cronic, intr-o situatie difcila si am nevoie de ISU/ambulanta, un nevaccinat poate fi exact ce-mi trebuie sa ma trimita direct pe lumea cealalta.

      Ar fi interesant de aflat de ce se vaccineaza atat de putin fix cei prin mana carora au trecut atatea si atatea cazuri.

    • Si ambulantierii risca enorm atunci cand transporta pacienti cu tot felul de boli si nu i-am auzit sa se planga. Poate transporta pe cineva cu hepatita, sifilis sau TBC. Cum ar fi sa spuna ca libertatea lor e mai importanta decat dreptul unui pacient de a fi tratat? In plus, un nevaccinat sanatos nu reprezinta un risc. Daca avem 300 cazuri la 20 milioane de oameni, e mai mare riscul sa se rastoarne ambulanta, decat sa fie infectat.

  4. Poate angajații isu / ambulanta / etc. au facut boala si deocamdată nu e indicat sa facă vaccinul. Nu se specifica nimic legat de asta in articol!

  5. Si cand mai murea unul de pe ambulanta sau un asistent isi p… ochii. Ieseau in curtea spitalului si porneau sirenele.

  6. Era de așteptat. Prefectul ar fi bine să-și vadă de treaba lui și nu sa oblige oamenii sa faca vaccinuri netestate.

  7. La ce mai sunt tinuti in serviciu????? Afara si altii la rand pentru angajare.
    In spatiul virtual si pe la televiziuni/radio, se tot vorbeste de stimularea cu telefoane etc, daca te vaccinezi. Mai mare prostie nici ca se poate. Daca nu vrea sa se vaccineze este treaba lui, dar daca ajunge la spital bolnav si nevaccinat, sa-si plateasca spitalizarea si efortul medicilor.

  8. Pt astia care sustineti ca dreptul vostru ca toti ceilalti sa se vaccineze ar trebui sa primeze, pt ca ceilati au dreptul sa nu o faca doar pana in punctul in care voi aveti nevoie sa interactionati cu ei, sau alte “logici” de astea complexe: este fundamental gresit si de-a dreptul stramb 🙂 – primeaza dreptul fiecaruia de a alege, si cam atat; cata vreme alegerea lui nu incalca legea, evident.