G4Media.ro

Biden spune că „înţelege” problema vârstei: „Credeţi-mă, o ştiu mai bine decât…

Sursa foto: Mandel NGAN / AFP

Biden spune că „înţelege” problema vârstei: „Credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine”

Preşedintele SUA, Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, evită de obicei chestiunea vârstei, dar a abordat-o în timpul unei strângeri de fonduri la un teatru de pe Broadway din New York, spunând că experienţa sa l-a ajutat să facă faţă unor crize precum cea din Ucraina şi Covid, relatează AFP, citată de News.ro.

„Mulţi oameni par să se concentreze pe vârsta mea”, a spus Biden. „O înţeleg, credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine”. El a adăugat: „Candidez pentru că este în joc democraţia, pentru că în 2024 democraţia este din nou pe buletinul de vot. Şi să nu existe nicio îndoială: Donald Trump şi republicanii săi MAGA sunt hotărâţi să distrugă democraţia americană”.

Democratul a adăugat că nu se va „pleca” în faţa „dictatorilor” şi l-a acuzat pe Trump – al cărui slogan este Make America Great Again (MAGA) – că ar face acest lucru în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sondajele de opinie arată că alegătorii americani sunt îngrijoraţi de vârsta lui Biden înainte de o probabilă revanşă anul viitor împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020.

Un influent editorialist american, David Ignatius, de la Washington Post, a provocat agitaţie atunci când i-a cerut săptămâna trecută lui Biden să nu candideze, spunând că acesta riscă să îi submineze „cea mai mare realizare” a sa, aceea de a-l învinge pe Trump. Biden, care participă săptămâna aceasta la Adunarea Generală a ONU de la New York, ar avea 86 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat, iar adversarii săi republicani vizează fără încetare acest aspect.

Trump – care are 77 de ani şi ar fi cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată dacă va câştiga anul viitor – a declarat într-un interviu difuzat duminică că Biden nu este „prea bătrân”, dar că este „incompetent”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...