G4Media.ro

Biden cere Congresului să finalizeze neîntârziat înscrierea în Constituţie a egalităţii de…

Biden cere Congresului să finalizeze neîntârziat înscrierea în Constituţie a egalităţii de drepturi pentru femei

Preşedintele american Joe Biden a cerut joi Congresului să facă fără întârziere paşii necesari pentru înscrierea în Constituţia SUA a Amendamentului privind Egalitatea în Drepturi (ERA), asigurând astfel formal că drepturile femeilor sunt protejate, la câteva decenii după adoptarea prevederii în acest de către legislatori, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Apelul publicat de Casa Albă îndeamnă Congresul să adopte o rezoluţie care să recunoască ratificarea ERA ca urmare a unei recente analize juridice care a conchis că nu există obstacole în calea acestei ratificări.

„Trebuie să recunoaştem voinţa clară a poporului american şi să înscriem definitiv în Constituţie principiul egalităţii de gen. Este timpul să lăsăm orice îndoială deoparte. Nimeni nu ar trebui să fie discriminat pe criterii de sex iar noi, ca naţiune, trebuie să luăm atitudine în sprijinul egalităţii femeilor în toate planurile”, a îndemnat liderul de la Casa Albă.

Apelul său vine în contextul unei dispute legale cu privire la intrarea în vigoare a ERA, care a fost adoptat de Congres la începutul anilor 1970, urmând să intre în vigoare în 1982, cu condiţia aprobării sale de legislaturile din 38 de state americane.

În 2020, Virginia a devenit cel de-al 38-lea stat care s-a pronunţat în favoarea sa, dar preşedintele de atunci, Donald Trump, a blocat ratificarea amendamentului, susţinând într-o notă legală că procedura trebuie reluată.

O nouă analiză realizată de Departamentul Justiţiei a dat însă undă verde continuării procesului, a menţionat Biden, subliniind că acest lucru „arată clar că nimic nu stă în calea Congresului” pentru a consfinţi egalitatea de drepturi în Constituţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. In opinia lui robinet și a democratilor, in general termenul de “femeie” nu este inclus in termenul de “om”, “ființa umană”. Trebuie un amendament separat ca sa ajute la discriminare. Uite așa o sa ceara un amendament și pentru preferații gepatru, cu r cu beii

 2. La noi in Rusia toate femeile au aceleasi drepturi! Adica sa faca copii si de mancare! Nu exista nici o discriminare ca in statele vestice obscurantiste!

 3. Ramane ca democratii sa decida ce este o femeie.

 4. Individul de mai sus, respectiv, joe biden are o problema: “ Constituția prevede că un amendament poate fi propus fie de Congres, cu o majoritate de două treimi din voturi atât în Camera Reprezentanților și Senat, fie printr-o convenție constituțională solicitată de două treimi din legislaturile de stat.”. Dar, hei… la problemele pe care le are ce mai contează sa mai fluture gingiile pentru ceva complet nerelevant. Dar cum altfel sa dam femeilor drept de vot in SUA? Sau dreptul la munca? Sau dreptul….oh, wait…

  • doar nu crede cineva ca aceasta propunere poate fi refuzata ? devii rapid perdant politic daca refuzi asa ceva .

 5. Doar ca la leftarzi, conform „stiintei” lor, femeia are penis pt ca organul genital e un spectrum la ei. 🤣🤣🤣

 6. Mosu Biden habar nu are ce face, nu el conduce,
  doar citeste de pe fituici ce i se spune.
  Din cauza lui a escaladat relația Rusia Ucraina care sunt defapt ca frații.
  El incita la ură, se vede pe el ca e plin de venin si otrava si zoaie.
  UE e o marionetă a Americii.

 7. Deci e vorba despre egalitate de gen…nu e vorba neapărat despre femei…e vorba și de barbati care se cred sirene și restul de genuri inventate de cei care nu accepta consensul științific în ce privește genurile omului.

 8. doar nu crede cineva ca aceasta propunere poate fi refuzata ? devii rapid perdant politic daca refuzi asa ceva .