G4Media.ro

Belgia, prima ţară care a introdus carantină obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu…

Sursa foto: ECDC

Belgia, prima ţară care a introdus carantină obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei, după ce a raportat patru cazuri pozitive în ultima săptămână

Belgia este prima ţară care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei, după ce a raportat patru cazuri pozitive în ultima săptămână, relatează Politico, citată de News.ro.

Autorităţile sanitare belgiene au luat decizia vineri, potrivit presei belgiene. Persoanele care au avut contact cu cele infectate cu variola maimuţei nu sunt obligate să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână vigilente, mai ales dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile.

Variola maimuţei este o boală din aceeaşi familie cu variola, iar simptomele includ erupţie cutanată, febră, dureri musculare şi dureri de cap. Variola maimuţei are o rată de mortalitate mai scăzută decât variola, sub 4%, dar experţii sunt îngrijoraţi de răspândirea neobişnuită a bolii în afara Africii, unde este frecvent întâlnită.

Institutul de Medicină Tropicală din Belgia a anunţat că riscul izbucnirii unui focar mai mare în ţară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir.

Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul naţional de referinţă pentru COVID-19 din Belgia, a postat pe Twitter că un al patrulea caz de variolă a maimuţei a fost confirmat în ţară.

”Acest pacient este tratat în Valonia şi are legătură cu evenimentul de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a scris el, referindu-se la un festival desfăşurat în oraşul-port belgian Anvers din luna mai.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat sâmbătă 92 de cazuri confirmate în 12 ţări diferite, iar alte 28 de cazuri suspecte ca fiind investigate.

Au fost confirmate cazuri de variola a maimuţelor în Regatul Unit, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, State Unite, Canada şi Australia.

În Marea Britanie, un responsabil al agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA), Susan Hopkins, a declarat duminică pentru BBC că ”au detectat mai multe cazuri zilnic” de variola maimuţelor.

Ministrul britanic al Educaţiei, Nadhim Zahawi, a spus că Guvernul britanic tratează problema ”foarte, foarte serios”.

Sursa foto: ECDC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Dar certificatu’? Nu merge in loc de carantina?
  Cum altfel sa se răspândească virusul in voie?

 2. Ma intreb daca intonarea imnului nu ar fi mai eficienta.

 3. Pentru postacii de serviciu de mai sus: Care parte a propozitiei „carantina obligatorie pentru pacientii infectati cu varioala” nu ati inteles-o? Incercati naibii sa patrundeti sensul cuvintelor inainte sa va expuneti parerile ieftine de postac disperat!

  • bai ka(f)ka, dar care e predicatul din propozitia „carantina obligatorie pentru pacientii infectati cu varioala”?

  • Stai rău cu înțelegerea (IQ mic si trist).
   Toate postările erau glumite.

 4. Corect,carantina si controlul ochiului maro , asta-i boala qurista.

 5. Este o mare minciuna! Nu mai scrieți atâtea minciuni…eu locuiesc in Belgia și nu s-a spus nimic despre așa ceva…nu dezinformați lumea….ca suntem sătui de minciunile voastre….va rog frumos….