G4Media.ro

Belgia: Centrul pentru securitate cibernetică anunță că nu a găsit nici o…

Belgia: Centrul pentru securitate cibernetică anunță că nu a găsit nici o dovadă că echipamentele Huawei ar putea fi folosite pentru spionaj

Centrul belgian pentru securitate cibernetică nu a găsit nicio dovadă că echipamentele de telecomunicaţii furnizate de Huawei Technology ar putea fi folosite pentru spionaj, relatează luni Reuters, citat de Agerpres.

Agenţia, care raportează prim-ministrului belgian, a fost însărcinată să analizeze posibila ameninţare reprezentată de Huawei, care furnizează echipamente operatorilor belgieni de telefonie mobilă Proximus, Orange Belgia şi Telenet.

„Până acum nu am găsit indicii tehnice în direcţia unei ameninţări de spionaj”, a declarat luni un purtător de cuvânt al agenţiei. „Nu furnizăm un raport final asupra problemei, dar continuăm să o examinăm”, a adăugat el.

Lider global al pieţei echipamentelor de telecomunicaţii, Huawei este ţinta unei campanii a Washingtonului, care i-a interzis accesul la reţelele de generaţie 5G din cauza preocupărilor legate de legăturile sale cu guvernul chinez şi care declară că şi alte ţări occidentale ar trebui să-i blocheze tehnologia.

Germania a stabilit luna trecută criterii mai stricte pentru furnizorii de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii, dar s-a abţinut să arate cu degetul către Huawei, declarând în schimb că aceleaşi reguli ar trebui să se aplice tuturor furnizorilor.

Marea Britanie a criticat public Huawei din cauză că nu a reuşit să repare vechi deficienţe de securitate ale echipamentelor sale pentru reţele de telefonie mobilă şi a dezvăluit noi „probleme tehnice semnificative”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.