G4Media.ro

Bătălia pentru Schengen nu s-a încheiat. România nu poate şi nu trebuie…

Sursa Foto: Facebook/ Eugen Tomac

Bătălia pentru Schengen nu s-a încheiat. România nu poate şi nu trebuie să accepte nimic mai puţin decât intrarea deplină în spaţiul european de liberă circulație

După 11 ani de așteptare, României i-a fost permis accesul parțial în spațiul Schengen, iar guvernarea de la Bucureşti s-a grăbit să o prezintă ca pe o mare victorie. Nimic mai fals. Intrarea României în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime este, fără îndoială, un pas înainte, însă problema principală rămâne. România pierde zilnic bani pentru că granițele terestre sunt în continuare închise.

La 8 decembrie 2022, cei peste 20 de milioane de români au fost umiliți în faţa întregii Europe. Speranțele de a intra în spațiul Schengen au fost spulberate, iar așteptările noastre de acțiune imediată au fost trădate de guvernul PNL-PSD care a preferat să plece capul resemnat.

Președintele Iohannis avea o cu totul altă agendă. A preferat să își urmărească propriile ambiții politice, țintind funcția de Comisar european, cu sprijinul lui Marcel Ciolacu. Prin urmare, a refuzat să pună acest subiect pe masa negocierilor Consiliului European, așa cum era firesc, așa cum avea obligația să facă un președinte care își apără ţara.

Am decis atunci să dau în judecată Consiliul UE pentru votul nedrept şi abuziv al Austriei din 8 decembrie 2022. Am făcut-o în calitate de deputat în Parlamentul European, în semn de protest față de acest abuz de putere și lipsa de reacție a autorităților române. Este un demers unic ce a necesitat un efort uriaș, dar care a meritat. Aceasta este doar prima etapă dintr-un proces complex de luptă pentru drepturile noastre legitime. Acceptarea unei intrări parțiale în Schengen reprezintă un compromis inadmisibil pentru România. Nicio altă țară nu a fost admisă în două etape, fără a primi o dată precisă pentru integrarea deplină, inclusiv pe cale terestră.

Am speranța că viitorul Parlament, în calitate de reclamant privilegiat, va interveni alături de mine în procesul de la CJUE pentru a face dreptate românilor şi pentru a ne asigura că Austria va plăti scump pentru abuzul comis.

Extremismul este o amenințare reală, alimentată de Rusia, care urmărește să divizeze Europa şi să compromită proiectul european. De aceea, insist, unitatea europeană trebuie apărată cu fermitate, inclusiv în Justiție, atunci când un stat membru acționează deschis împotriva intereselor Uniunii Europene.

Pe 9 iunie, vă invit să susțineți candidații Alianței Dreapta Unită.

Un vot pentru Dreapta Unită este un vot împotriva abuzului comis de Viena.

Un vot pentru Dreapta Unită este un vot împotriva neputinței PSDPNL. 

Alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei este singura forță politică care poate apăra drepturile românilor proeuropeni la Bruxelles.

Text scris de Eugen Tomac

Comandat de Partidul Mişcarea Populara – Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, CUI: 41240004

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează