G4Media.ro

Banca centrală a Rusiei a anunţat o serie de măsuri pentru a…

Sursă foto: Pexels

Banca centrală a Rusiei a anunţat o serie de măsuri pentru a ajuta fondurile de pensii și alte companii de pe piața financiară să facă față sancțiunilor

Banca centrală a Rusiei a anunţat marţi o serie de măsuri pentru a ajuta companiile de pe piaţa financiară, cum ar fi fondurile private de pensii şi companiile de administrare, să facă faţă ”situaţiei de criză” actuale, inclusiv relaxarea unor reglementări, transmite Reuters.

Pieţele financiare ale Rusiei au probleme majore în urma sancţiunilor economice severe impuse de Occident din cauza invaziei sale în Ucraina.

Banca centrală şi-a dublat dobânda cheie la 20% şi a oferit lichidităţi suplimentare băncilor, iar guvernul a implementat unele măsuri de sprijin, dar rubla a scăzut şi titlurile de valoare precum obligaţiunile s-au vândut puternic.

Într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, banca centrală a anunţat că noile sale măsuri includ adaptarea cerinţelor de reglementare la noile condiţii economice, renunţarea la sancţiuni pentru unele încălcări ale reglementărilor, dacă acestea sunt legate de situaţia actuală a pieţei, şi extinderea termenelor de implementare pentru jucătorii de pe piaţă.

Aceasta a adăugat că măsurile fac parte din eforturile de reducere a presiunii reglementărilor şi supravegherii.

Banca centrală a restricţionat tranzacţiile pe bursă toată săptămâna trecută, înainte de sărbătorile legale de luni şi marţi. Marţi, bancaa anunţat că tranzacţionarea acţiunilor la Bursa din Moscova va rămâne în mare parte suspendată miercuri, dar piaţa valutară se va deschide la ora locală 10 a.m.

sursa: News.ro, Sursă foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Măreața Rusie produce petrol și gaz, dar nu e în stare să-și alimenteze tancurile. Măreața Rusie se declară stabilă economic, dar nu e în stare să plătească pensiile.

 2. Sa-i faca din cauciuc sa ajunga la toata lumea

 3. Buna dimineata,
  Draga gradinita!
  Un baiat ti-aduce mama
  Si are si’o fetita.

  Baietii: Eu sunt cel mai mare
  Vezi ca-mi sade bine;
  Fetitele: Dar nici eu nu-s mititica
  Uita-te la mine.

 4. marea rusie, ingenunchiata de ucraina pe front, e acum fituta in kiur de sanctiuni economice. numai cand ma gandesc la imaginea de ansamblu si imi vine sa rad. cum ar veni, numai vesti bune! super!

 5. aici e o greseala:

  „titlurile de valoare precum obligaţiunile s-au vândut puternic”

  ma indoiesc ca se mai vinde ceva care are stampila rusiei. obligatiuni de stat, exclus, bursele sunt închise de 10 zile, iar investitorii oricum nu mai dau bani pe maculatura, ratingul rusiei e C3, parca, adica „stai in banca ta, nu cumpara gunoi”.

  • Xina cumpara orice, ca are nevoie de teren, nu de restituire.

 6. face ambitia din om, nu intrece nimeni. Adica, nenorocesti doua tari, cutremuri economia mondiala, doar pentru a fi demn urmas al unor conducatori vremelnici expansionisti?
  Iata un exemplu de lectie ce va ramane in cartile de istorie.

 7. Putin va rămâne in istorie drept cel ce a cedat Rusia Chinei!

  • gangsterul de peste ocean i-a impins
   hai cu dedolarizarea
   politrucii au primit avertisment ca nu-i de joaca si se poate intoarce impotriva

  • Da, bideul le-a spus sa sara de pe pod si saracii cu duhul au făcut-o.

  • „Timp de mai bine de o generație, cei mai importanți diplomați americani au avertizat despre ceea ce credeau că ar reprezenta amenințarea externă supremă: o alianță a Rusiei și Chinei care domină Eurasia. Sancțiunile economice ale Americii și confruntarea militară au unit aceste două țări și conduc alte țări pe orbita lor emergentă eurasiatică.