G4Media.ro

Bahmut: Pro-rușii anunță începerea operațiunilor de deminare, Grupul Wagner spune că se…

Captura Telegram

Bahmut: Pro-rușii anunță începerea operațiunilor de deminare, Grupul Wagner spune că se va retrage până la 1 iunie, Kievul nu confirmă pierderea orașului

Denis Pușilin, liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, a anunțat că a început o deminare preliminară în Bahmut, după ce orașul ar fi fost cucerit sâmbătă de forțele grupului paramilitar rus Wagner.

„La periferia vestică [a Bahmut], liniile de apărare sunt pe poziții. Astfel, grupul Wagner părăsește Artiomovsk [numele sovietic al orașului] între 25 mai și 1 iunie”, a declarat Evgheni Prigojin, liderul forțelor Wagner, într-o înregistrare audio citată de Le Monde.

Sâmbătă, el dăduse asigurări că va preda controlul orașului trupelor regulate rusești pe 25 mai. „Dacă nu sunt suficiente unități ale Ministerului Apărării [pentru a ocupa Bahmut], sunt mii de generali [pentru a face acest lucru], trebuie să formăm un regiment de generali, să le dăm toate armele și totul va fi bine”, a continuat Prigojin, într-un nou atac la adresa înaltului comandament militar rus, pe care îl critică asiduu.

Kievul nu a confirmat pierderea lui Bahmut. Comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr SIrskI, a declarat ieri că trupele sale controlează acum doar o parte „nesemnificativă” a orașului, dar continuă să avanseze pe flancuri.

„Forțele noastre au prins orașul într-un semicerc, ceea ce ne oferă posibilitatea de a distruge inamicul (…). Inamicul trebuie să se apere în partea din oraș pe care o controlează”, a declarat ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, pe Telegram.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Nu mai inteleg nimic!
  Zilele trecute știrile vuiau despre cum au avansat ucrainienii sute de metri in Bahmut, iar rușii s-au retras și au pierdut teren, ca acum sa aflam ca de fapt au pierdut ucrainienii?

  • Adevarul iese pana la urma la iveala.

  • Mai asteapta cateva zile, reciteste articolele din ultima saptamana si vei afla singur cine sunt pacalicii.

  • @stefan: Ucrainienii vor o incercuire, e posibil sa se fi retras deliberat din centru , astfel rusii intra in cleste . Depinde de ce capacitati au si chef au sa toace acolo, ca Bahmut nu e buricul pamantului.

 2. @shotgun, posibil și asta,
  oricum Ucraina are nevoie de o ofensiva cât mai rapida și cu câstiguri serioase, poate vor demoraliza si colapsa armata roșie astfel sa se retragă odată pentru totdeauna la ei in federatie!