G4Media.ro

Aviația turcă a atacat ținte militare kurde din nordul Irakului

Sursa foto: Pentagon

Aviația turcă a atacat ținte militare kurde din nordul Irakului

Aviaţia militară turcă a lansat în noaptea de duminică spre luni un atac asupra unor baze ale rebelilor kurzi din Turcia în nordul Irakului, potrivit unui anunţ făcut de ministerul turc al apărării, preluat de Reuters şi AFP, transmite Agerpres.

„Operaţiunea Gheara Vulturului a început. Avioanele noastre distrug ascunzătorile teroriştilor”, a anunţat ministerul pe Twitter, fără a oferi detalii suplimentare.

Raidurile aeriene au vizat, conform sursei citate, bazele Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din localităţile Kandil, Sinjar şi Hakurk, situate în nordul Irakului.

PKK, care luptă armat împotriva statului turc din 1984 şi dispune de baze în nordul Irakului, este considerat de autorităţile de la Ankara şi de aliaţii săi occidentali drept organizaţie teroristă. Peste 40.000 de persoane au fost ucise în acest conflict de-a lungul timpului.

Armata turcă organizează în mod regulat raiduri împotriva rebelilor kurzi din sud-estul Turciei, dar şi în nordul Irakului. Ankara a avertizat în ultimii ani despre un potenţial atac terestru care să aibă drept ţintă bazele PKK din munţii Qandil, regiune irakiană aflată la graniţa cu Iranul.

Sursa foto: Pentagon

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...