G4Media.ro

Avertisment pentru părinții cu copii la grădinițe private, din partea Agenției care…

Sursa foto: Pexels

Avertisment pentru părinții cu copii la grădinițe private, din partea Agenției care le acreditează: Se înregistrează continuu sesizări privind legalitatea. Informațiile pe care trebuie să le solicitați pentru siguranța și sănătatea copilului

Agenția din subordinea Ministerului Educației care evaluează grădinițele pentru acreditarea acestora a emis o atenționare pentru părinții care își duc copiii la grădinițe private. “Întrucât la ARACIP se înregistrează continuu sesizări privind legalitatea derulării unor activități educaționale în regim privat, deseori denumite ‘grădiniță’, le recomandăm părinților, în vederea protejării și promovării interesului superior al copilului și asigurării siguranței și sănătății acestuia, să solicite furnizorilor de servicii toate autorizațiile și aprobările prevăzute de lege”, anunță Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Agenția listează toate autorizațiile și aprobările pe care grădinițele private aflate în legalitate trebuie să le aibă și explică riscurile pe care și le asumă, atunci când merg la o grădiniță care nu funcționează legal.

Lista grădinițelor și a școlilor particulare autorizate să funcționeze provizoriu sau acreditate poate fi consultată de orice părinte, pe site-ul ARACIP, la secțiunea Registre. Agenția încurajează părinții ca, dacă au întrebări sau nelămuriri, să ceară “direct la ARACIP informații privind școala sau grădinița care vă interesează”: prin fax (0213192096) sau prin email (aracip@edu.gov.ro).

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Da, nu e vorba ca parintii incep sa-si duca copiii numai la privat si se leapada de stat, statul intotdeauna se gandeste la binele copilului… ma lasi.

    • Ca sa nu mai vorbim de scolile statului ce functioneaza fara diferite avize.
      RO este tara din UE unede copii mor pe capete inecati in haznalele din curtea scolii.