G4Media.ro

Autostrada Transilvania: Se ia în calcul anularea contractului de lucrări pe tronsonul…

Autostrada Transilvania: Se ia în calcul anularea contractului de lucrări pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii

Premierul Ludovic Orban a informat sâmbătă că cel mai probabil va fi angajat un alt constructor pentru lucrările de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii, al Autostrăzii Transilvania.

„Din păcate, pe acest tronson stadiul lucrărilor este de numai 35%. În termen de maxim o lună ne asumăm o decizie. Avem sau nu capacitatea de a finaliza lucrările cu acest consorțiu? Analizăm să vedem dacă este necesar să licităm pentru a angaja un alt constructor”, a spus Orban, în cadrul unei vizite efectuate în Târgu Mureș.

Lotul din Autostrada Transilvania, dintre Câmpia Turzii, judeţul Cluj și Cheţani, judeţul Mureş, are o lungime de aproape 16 km şi este executat de asocierea SC Straco Grup SRL – SC Specialist Consulting SRL – SC Total Road SRL. Valoare lucrărilor din contract este de 236 de milioane de lei.

Legat de primul lot din tronson, Tg Mures – Ungheni, a fost desemnat deja un câștigator și urmează să se semneze contractul de lucrări, a mai spus premierul. Celelalte două loturi sunt în lucru, cel până la Chețani  (pe care lucrează Astaldi), ar urma să fie finalizat până la 1 iulie.

Segmentul Tg Mureș = Ungheni la care a făcut referire Orban include un drum de legătură cu Mureșul, de 4,7 km și lotul Târgu Mureș -Ungheni de 4,5 km. Strabag a câştigat contractul pentrul pentru această porțiune, la o valoare de 228,6 milioane lei (49,3 milioane euro),

Sursa Foto: stiri.infomures.ro ( Nodul Chețani – preluare Asociaţia Pro Infrastructură )

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Tîrgu Mureș, 9 mai, ora 15. Oraș pustiu. Trafic ultraredus. În toate intersecțiile mașină de poliție cu 2 polițiști ca scoși din cutie. Audi A4 de poliție scos de la garaj. Acum înțeleg că trebuiau să facă culoar pentru Primul ministru. Jenant domnilor. Jenant. Se poate trece orasul in 5 minute fără girofar. Chiar asta e important în zilele astea?

  • Era mai mult pentru Klaus, care a fost și el în Tg Mureș. Sigur nu pentru santaklaus de tine!
   E weekend, okosule! În cursul săptămânii nu comentezi ce era în oraș?
   Da de Hummer-urile de la început, nu …?
   Siktir.

  • Ati ramas la egalitatea socialista,care de fapt era numai pentru”catei” ,nomenclaturistii comunisti erau mult mai „egali”,dar nimeni nu zicea nimic!Adica dvs.ati vrea ca un PM sau presedinte sa stea la stop in timp ce are un program strict,la minut,teoretic in folosul tarii?Cam sumara gandire,mai studiati si in alte state!

  • Măi Kalus, după cum se vede…dacă tăceai, filozof rămâneai, dar pe tine te-a mâncat limba. Nah, acuma ai ce face cu ea.

  • coronavirus n-ai vazut in oras? nu? vai!… cum de n-ai stat si tu in casa.
   daca n-ai sesizat pina acuma, autostrada va rula pina in Moldova.

 2. Așa se întâmplă când dai contracte de asemenea valoare la niște caca-maca srl-uri.
  Oferă cel mai mic preț, au spate unde trebuie, dar când să facă treaba…pauză.
  Acu cine plătește pentru întârzieri ?