G4Media.ro

Autorităţile ruse închid Piaţa Roşie din Moscova pentru două săptămâni, pentru a…

Sursa foto: Kremlin.ru

Autorităţile ruse închid Piaţa Roşie din Moscova pentru două săptămâni, pentru a pregăti defilarea de 9 mai

Piaţa Roşie din Moscova va rămâne închisă timp de două săptămâni, din 27 aprilie până pe 10 mai, pentru a permite pregătirea paradei organizate cu ocazia victoriei sovietice asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, transmite marţi EFE, citată de Agerpres.

„Ca urmare a pregătirilor şi desfăşurării actelor solemne dedicate sărbătoririi a 78 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic din 1941-1945, în perioada 27 aprilie – 10 mai 2023 Piaţa Roşie va fi închisă publicului”, a anunţat într-un comunicat Serviciul Federal de Securitate.

Anterior, s-a anunţat că între 23 aprilie şi 15 mai nu se va putea vizita mausoleul lui Lenin din cauza pregătirilor pentru festivităţile de 9 mai.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că Moscova îşi menţine neschimbate planurile de a organiza parada militară tradiţională de Ziua Victoriei, dar va înăspri măsurile de securitate.

Parada militară din 9 mai este cea mai importantă sărbătoare oficială anuală din această ţară.

Singura excepţie a fost anul 2020, când evenimentul a fost amânat, pentru prima şi singura dată în istorie, din cauza pandemiei de coronavirus.

În acest an, potrivit unor mass-media, tradiţionala paradă din Piaţa Roşie ar putea avea loc fără un survol al aparatelor de zbor ruse, ca urmare a implicării aviaţiei ruse în campania militară din Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...