G4Media.ro

Autoritățile din Polonia apreciază ca fiind contraproductivă propunerea Comisiei Europene, privind extinderea…

Autoritățile din Polonia apreciază ca fiind contraproductivă propunerea Comisiei Europene, privind extinderea înregistrării cererilor de azil pentru migranți la 4 săptămâni

Polonia a apreciat miercuri drept ‘contraproductivă’ propunerea Comisiei Europene de a permite derogări temporare de la aplicarea anumitor reguli de azil, argumentând că această abordare nu răspunde ‘nevoilor sale’, relatează Agerpres, conform AFP.

‘Comisia a adoptat soluţia exact opusă celei propuse de noi. Am propus ca răspunsul la un atac hibrid să fie posibilitatea de a suspenda procedurile de azil, nu de a le extinde’, a declarat ambasadorul polonez la UE, Andrzej Sados, într-o declaraţie de presă.

Bruxelles-ul a propus ca Polonia, Lituania şi Letonia, ţări care se învecinează cu Belarus, să poată extinde perioada de înregistrare a cererilor de azil la patru săptămâni. În prezent, această perioadă este de maxim zece zile.

De asemenea, Comisia Europeană le oferă acestor ţări posibilitatea să prelungească la 16 săptămâni – faţă de patru în prezent – termenul limită pentru examinarea unui caz, inclusiv o decizie în recurs, timp în care solicitanţii pot fi reţinuţi în centre la frontieră.

Această prelungire a termenelor va provoca o ‘supraaglomerare’ în examinarea procedurilor de azil de către statele membre şi le-ar putea bloca funcţionarea, a criticat ambasadorul polonez.

Dimpotrivă, suspendarea pur şi simplu a acestei examinări ar fi „forţat agresorul să înceteze” acţiunile sale, a adăugat Andrzej Sados, cu referire la regimul de la Minsk, acuzat de către Occident că a orchestrat afluxul de migranţi la graniţele europene, relatează Agerpres.

Sursa foto: Captură video – Twitter / Border Committee of the Republic of Belarus

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Polonia a devenit centrul de comanda al UE.

    • Bravo lor! Migranți înseamnă teroare și spaimă pentru localnici iar Polonia este o țară curată, omogenă!

  2. Polonezii n-au inteles ca UE iubeste migrantii.

  3. solutia e tratarea in urgenta a cererilor, pe loc, Adica refuz si deportare instantanee.

  4. Consider ca Polonia a adoptat cea mai buna solutie. Cine are de comentat (tari) sa-i primesca si sa le dea ajutor.

  5. Cine are nevoie de migranti să meargă la graniță să-i ia .Poate într-un viitor apropiat nr.imigranților va fi mai mare decât populația autohtonă din acea țară.

  6. Birocrații vor migranți cât mai mulți în Uniune. Așadar polonezii degeaba așteaptă ajutor din partea birocratilor. Numai de forțele proprii pot baza și un minim ajutor din partea tarilor V4. Nu primesc banii pentru gard la granița deși au cerut de la Uniune și aveau tot dreptul pentru ca acel gard proteja Occidentul în primul rand. În schimb primesc din partea birocratilor șantaj `statul de drept” care nefiind clar definita (intenționat) se poate folosi la ce vor birocrații nevotati de nimeni și cei care au de dat socoteli numai la…. Cine?? Uniunea cere transparenta dar nimeni nu știe cu cât s-a cumpărat (din banii publici) vaccinurile și mai sunt multe…