G4Media.ro

Autoritatea germană de vaccinare recomandă scurtarea la 3 luni a perioadei până…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Autoritatea germană de vaccinare recomandă scurtarea la 3 luni a perioadei până la doza booster

Autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat marţi scurtarea de la şase la trei luni a intervalului între a doua doză de vaccin împotriva COVID-10 şi administrarea dozei booster, în contextul răspândirii accelerate a variantei Omicron a coronavirusului, mai infecţioasă, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit STIKO, orice persoană cu vârsta de peste 18 ani ar trebui să primească o doză booster cu un vaccin cu ARN mesager după trei luni de la finalizarea schemei iniţiale cu două doze.

STIKO recomanda anterior ca până la administrarea booster-ului să se aştepte şase luni de la precedenta doză.

În cazul vaccinului monodoză de la Johnson & Johnson, intervalul între administrări rămâne de patru săptămâni.

STIKO a mai recomandat ca orice persoană de peste 12 ani care a trecut printr-o infecţie cu coronavirus să primească o doză de vaccin la cel puţin trei luni după vindecare. Recomandarea anterioară era de şase luni.

Vârstnicii şi persoanele cu boli cronice ar trebui să fie consideraţi prioritari pentru dozele booster, a mai indicat comitetul de vaccinare.

În Germania, 70,4% dintre locuitori au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 32,6% au primit şi booster-ul.

Deşi datele rămân limitate, şase studii de laborator au arătat că schema iniţială de vaccinare nu este suficientă pentru a opri infectarea cu varianta Omicron, însă doza booster poate ajuta.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Si cine este aceasta „autoritate”? Este platita cumva sa stabileasca astfel de reguli pe ce baze stiintifice? Dar de ce nu reduc intervalul la 2 saptamani? Autoritatile din Germania n-ar trebui sa mai ia niciodata hotarari in numele nimanui. Au mai luat si acum 70 de ani si apoi a iesit urat.

  2. Bai vaccinatilor,inca nu v-a cazut fisa ca ati luat teapa si o sa mai luati din 6 in 6 luni pana crapati?

  3. Mengele ar fi mândru de ăștia!!!!

  4. Inca una si ma duc. La Domnul.

  5. Haos total, deruta, panica.
    Cam atat.

  6. Doza booster se aplica la copii după doar două luni pentru că își pierd imunitatea mai repede decât adulții cu acest vaccin, iar după a 4 a doza încă nu se știe dacă vaccinul mai are vreo eficienta, posibil că această sa dureze doar câteva săptămâni.
    Imposibil de aplicat o asemenea schema de vaccinare unei populații. De fapt acest vaccin este nespecific, adică acționează doar prin ridicarea imunității in general și practic nu oferă nicio protecție.
    Nu am idee cum se vor descurca autoritățile să forțeze populația să i se facă un vaccin, pe baza unui certificat verde care presupune vaccinare doar cu un produs de la o anumită firmă, fără posibilitate de opțiune, cu efect aproape de zero. Suna a monopol pe baza unor contracte comerciale preferențiale, unde, evident exista o doza mare de corupție.

    • „acționează doar prin ridicarea imunității in general” pe asta ai scos-o din p.ù.țu gândirii globaliste, nu?
      Tu de fapt ești un mic propagandist al tr.atamentului genic. Îți pui doar problema că nu te lasă să alegi să i.n.jectezi z.e.ama de la fir.ma la care ai acțiuni. Nu? ” v.a.c.cinare doar cu un produs de la o anumită fi.rmă, fără posibilitate de opțiune,”

    • Postacule,
      Din moment ce vaccinul e facut pe o tulpina care a disparut demult (pe cea din 2019), iar intre timp virusul s-a modificat de vreo 4 ori, imunitatea oferita pentru Omicron nu prea mai e specifica, nu-i asa ? Nu poate fi specifica si pentru Alfa si pentru Omicron, prin definitia cuvantului specific.

  7. Deşi datele rămân limitate, şase studii de laborator au arătat că schema iniţială de vaccinare nu este suficientă pentru a opri infectarea cu varianta Omicron, însă doza booster poate ajuta.

    Exact datele științifice lipsesc desi sunt 6, da șase studii de laborator.
    O doză booster ,,poate” ajuta.

    Procentual cât?
    Pt. ce durată de timp?
    Cu același ser sau cu unul modificat?
    De ce dozele inițial anunțate ca protecție robustă de 2 ani, minim 1 an s-au transformat în ,,suprarapel” la 3 luni?

    Dacă asta mai e știință, înseamnă că lumea este deja pierdută.

    • Usor, usor ajungeti la ce spuneam acum 1an cand au aparut primele vaccinuri!!!
      Inutile pt virus!!!!
      Utile pt afaceri!!!

  8. Oh daaaa!

  9. Ajunge știința la nivelul evului mediu
    Te doare capul , lăsăm niște sânge
    Nu trece, mai lăsăm puțin.
    O doză,
    Două doze
    Nu trece, mai bagă niste doze că doar nu este pe răspunderea mea .

  10. Vaccinatilor, sa nu uitati sa cereti cardul de fidelitate la urmatoarea doza pentru ca la 8- lea booster primiti o pizza gratis !

  11. Eu zic sa se faca toate dozele in aceeasi sedinta.

  12. Si uite asa ajungem la un ciclu normal de 28 de zile! Unvaxxed s.p.e.r.m is the new bitcoin!

    • Matta cand il tunde-n kurr pe tactu iti baga tie in mancare respectivele deseuri, ceea ce explica bazaconiile care le scoti. Prostovanule

    • Esti neincins! De aia delirezi pe aici si injuri lumea! Ati ajuns adulti si credeti ca nu va mai ajung bagabontii! Unde stai, ma, bogatule?

    • Sa lasam @tartanul sa se bucure, ca n o mai duce mult dupa ce si a f ut sistemul imunitar. @tartane, spune ne tu, printzule, bogatule!!! Vezi ca nu mai prinzi vacamta de 2 garofite in Grecia next year, pentru ca tic tac tic tac!

    • Ti-as spune dar o sa te oftici in delir, si o sa ramai asa toata viata, ca prostul s-a nascut jignit. So carry on prostovanule